BAKAN ÖZER: DÜNYA EĞİTİMDE DE 5'TEN BÜYÜKTÜR

BAKAN ÖZER: DÜNYA EĞİTİMDE DE 5'TEN BÜYÜKTÜR


  • 17 Aralık 2021 Cuma
576 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanı Özer, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi'nde CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın "Dünya 5'ten büyüktür." ifadesini hatırlatarak "Dünya eÄŸitimde de 5'ten büyüktür." dedi.

3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi kapsamında düzenlenen eÄŸitim bakanları oturumunun kapanışında yaptığı konuÅŸmada Türkiye'de eÄŸitimin son 20 yılına iliÅŸkin kitapçık dağıtıldığını ifade eden Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'nin kurulduÄŸu günden itibaren eÄŸitime özellikle eÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸini artırmak ve tüm vatandaÅŸların nitelikli eÄŸitimden faydalanması için çok önemli yatırımlar yaptığını belirtti. Özer, ancak OECD ülkesinin ve geliÅŸmiÅŸ ülkelerin 1950'li yıllarda Ä°kinci Dünya Savaşı sonrası yaÅŸamış olduÄŸu kitleselleÅŸme evresini Türkiye'nin gecikmeli olarak yaÅŸadığını dile getirdi.

Özellikle orta öÄŸretim ve yükseköÄŸretimdeki okullaÅŸma oranlarının en fazla arttığı dönemin son 20 yıl olduÄŸunu vurgulayan Özer, istatistiklere bakıldığında okul öncesinden ortaöÄŸretime, ortaöÄŸretimden yükseköÄŸretime kadar tüm alanlarda Türkiye'nin eÄŸitim alanında en büyük kitleselleÅŸmeyi ve en fazla kapsayıcılığı yaÅŸadığı dönemin son 20 yıla denk geldiÄŸini ifade etti.

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, UNESCO'nun 41. Genel Konferansı çerçevesinde 17 Kasım 2021'de belirlenen seçimlerde Türkiye'nin 2017-2021 döneminde baÅŸarıyla yürüttüÄŸü UNESCO Yürütme Kurulu ÜyeliÄŸine 2021-2025 döneminde bir kez daha seçildiÄŸini hatırlatarak bu süreçteki destekleri için Afrika'ya teÅŸekkür etti.

"Ülkeler arasındaki iÅŸ birliklerini sistematik bir yapıya kavuÅŸturmak adına ahdi zemine yönelik çalışmalarımızı somut bir sonuçla nihayetlendirme arzusuyla bu toplantının hemen ardından tekrar ele almamız gerektiÄŸi temennimdir." diyen Özer, bu iÅŸ birlikleri yasal bir iÅŸ birliÄŸine dönüÅŸtürüldükten sonra burada deÄŸinilen tüm alanlarda rahat bir ÅŸekilde mesafe alınılacağına inandığını söyledi.

Özer, "Sayın CumhurbaÅŸkanımızın sıklıkla tüm dünyada konuÅŸmalarında, liderlere konuÅŸmalarında, BirleÅŸmiÅŸ Milletlerdeki konuÅŸmalarında deÄŸindiÄŸi bir nokta var. 'Dünya 5'ten büyüktür.' diyor Sayın CumhurbaÅŸkanımız. Bunun güzel bir örneÄŸini burada sizlerle birlikte 3. Türkiye-Afrika Zirvesi vesilesiyle gösterdiÄŸimize inanıyorum. Dünya eÄŸitimde de 5'ten büyüktür." diye konuÅŸtu.

 

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI