2022 Yarıyıl Tatili Mazerete Bağlı Yer Değiştirme İşlemine İlişkin Duyuru Yayımlandı

2022 Yarıyıl Tatili Mazerete Bağlı Yer Değiştirme İşlemine İlişkin Duyuru Yayımlandı


  • 17 Aralık 2021 Cuma
1689 görüntülenme

2022 Yarıyıl Tatili Mazerete BaÄŸlı Yer DeÄŸiÅŸtirme Ä°ÅŸlemine Ä°liÅŸkin Duyuru Yayımlandı. Meb'den yapılan açıklamada Bakanlığımıza baÄŸlı resmî eÄŸitim kurumlarında görev yapan kadrolu öÄŸretmenlerin (652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4 üncü maddesi kapsamında sözleÅŸmeli öÄŸretmen olarak görev yapmakta iken ön baÅŸvurunun son günü itibarıyla sözleÅŸme gereÄŸi üç yıllık çalışma süresini tamamlayıp öÄŸretmen kadrolarına atananlar dahil olmak üzere) il içi ve iller arasında aile birliÄŸi, saÄŸlık, can güvenliÄŸi mazeretleri veya engellilik durumu ile diÄŸer nedenlere baÄŸlı yer deÄŸiÅŸiklikleri, Millî EÄŸitim Bakanlığı ÖÄŸretmen Atama ve Yer DeÄŸiÅŸtirme YönetmeliÄŸi ile Devlet Memurlarının Yer DeÄŸiÅŸtirme Suretiyle Atanmalarına Ä°liÅŸkin Yönetmelik hükümleri doÄŸrultusunda aÅŸağıda belirtildiÄŸi ÅŸekilde yapılacaktır.

GENEL AÇIKLAMALAR

1. BaÅŸvurular duyuruda yer alan “E.YER DEĞİŞTÄ°RME TAKVÄ°MÄ°” doÄŸrultusunda “BaÅŸvuruların Kabul Edilmesi ve Onay Süreci” ile “Tercihlerin Yapılması ve Onay Süreci” olmak üzere iki aÅŸamalı olacaktır. Birinci aÅŸamada baÅŸvuru yapmayanlar ikinci aÅŸamada tercih baÅŸvurusunda bulunamayacaktır.

2. 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 37 nci maddesinin dokuzuncu fıkrası kapsamındaki eÄŸitim kurumları ile bilim ve sanat merkezleri hariç olmak üzere, alanlar itibarıyla norm kadro açığı bulunan eÄŸitim kurumlarının tamamı ile alanlar itibarıyla muhtemel boÅŸalacak eÄŸitim kurumları Bakanlığın “personel.meb.gov.tr” internet adresinde ilan edilerek öÄŸretmenlerin tercihlerine açılacak ve yer deÄŸiÅŸtirmeler bilgisayar ortamında hizmet puanı üstünlüÄŸü esasına göre yapılacaktır. Hizmet puanının hesabında yer deÄŸiÅŸtirme baÅŸvurusunun (Tercih baÅŸvurusu) son günü, hizmet süresinin hesabında ise 28 Åžubat 2022 tarihi esas alınacaktır.

3. 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Ek 4 üncü maddesi kapsamında sözleÅŸmeli öÄŸretmen olarak görev yapanlardan, ön baÅŸvurunun son günü olan 3 Ocak 2022 tarihine kadar üç yıllık çalışma süresini tamamlayan ve öÄŸretmen kadrosuna atananlar bu Duyuru kapsamında baÅŸvuru yapabilecektir.

4. Atamalar tercih ve hizmet puanı üstünlüÄŸüne göre gerçekleÅŸtirilecek olup baÅŸvuru kayıt iÅŸlemi yapıldıktan sonra hizmet puanlarına etki edecek deÄŸiÅŸiklikler baÅŸvuru sistemine yansımayacağından, ilgililerin hizmet puanına etki edecek deÄŸiÅŸiklikleri yer deÄŸiÅŸtirme baÅŸvurusunu yapmadan önce tamamlamaları gerekmektedir.

5. SaÄŸlık durumu veya can güvenliÄŸi mazereti ile engellilik durumuna veya diÄŸer nedenlere baÄŸlı olarak yer deÄŸiÅŸtirme baÅŸvurusunda bulunan ve baÅŸvurusu uygun görülen öÄŸretmenlerin talebi halinde öÄŸretmen olan eÅŸleri de yer deÄŸiÅŸtirme baÅŸvurusunda bulunabilecektir.

6. SaÄŸlık durumu hariç olmak üzere, haklarında yapılan adli ve idari soruÅŸturma sonucunda görev yerleri; il dışına deÄŸiÅŸtirilenler daha önce görev yaptıkları il’e, il içinde deÄŸiÅŸtirilenler daha önce görev yaptıkları ilçeye, ilçe içinde deÄŸiÅŸtirilenler ise daha önce görev yaptıkları eÄŸitim kurumuna aradan üç yıl geçmeden atanma isteÄŸinde bulunamayacaktır.

7. BaÅŸvurular, “mebbis.meb.gov.tr” veya “personel.meb.gov.tr” adreslerindeki MEBBÄ°S Mazeret Durumuna BaÄŸlı Yer DeÄŸiÅŸtirme BaÅŸvuru Formu doldurularak yapılacak ve belgeler eÄŸitim kurumu müdürlüÄŸüne teslim edilecektir. BaÅŸvuru formu eÄŸitim kurumu müdürlüÄŸünce onaylanacak ve bir örneÄŸi öÄŸretmene verilecektir.

8. ÖÄŸretmenler, baÅŸvuru formunun gerçeÄŸe uygun ÅŸekilde doldurulmasından sorumludur. BaÅŸvurular onaylanmadan önce eÄŸitim kurumu yöneticiliklerinden belgeye dayalı bilgi düzeltme talebinde bulunulabilecektir. BaÅŸvuru süresi içinde bilgi düzeltme talebinde bulunanlardan onay aÅŸamasındaki baÅŸvurular reddedilerek, onaylanmış baÅŸvurular ise iptal personel.meb.gov.tr Sayfa 2 edilerek öÄŸretmenlerin yeniden baÅŸvuru yapmaları saÄŸlanacaktır.

9. ÖÄŸretmenler, baÅŸvuru süresi içinde, görevli olduÄŸu eÄŸitim kurumuna ya da kadrosunun bulunduÄŸu il/ilçe millî eÄŸitim müdürlüÄŸüne dilekçe vermek suretiyle yer deÄŸiÅŸtirme baÅŸvurusundan vazgeçebilecektir. Bu durumda öÄŸretmenlerin baÅŸvuruları elektronik ortamda da iptal edilecektir.

10. ÖÄŸretmenlerin ÅŸahsen baÅŸvuru yapmaları esas olmakla birlikte, görevli oldukları il/ilçe dışında bulunan öÄŸretmenler, ibraz edilecek belgeleri e-posta, telefon, faks gibi uygun iletiÅŸim araçlarıyla kadrolarının bulunduÄŸu eÄŸitim kurumu müdürlüÄŸüne süresi içinde ulaÅŸtırarak baÅŸvurularının onaylanmasını isteyebilecektir. Yöneticiler uygun olan baÅŸvuruları süresi içinde elektronik ortamda onaylayarak formun çıktısını göreve baÅŸladıklarında öÄŸretmenlere imzalattıracaktır.

11. Müstakil müdürlüÄŸü bulunmayan eÄŸitim kurumlarında görevli öÄŸretmenler ile kadroları il/ilçe millî eÄŸitim müdürlüklerinde bulunan öÄŸretmenler, baÅŸvurularını kadrolarının bulunduÄŸu il/ilçe millî eÄŸitim müdürlüklerine yapacaktır.

12. Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öÄŸretmenlerden yurt dışı görev sürelerinin veya aylıksız izinlerinin 7 Åžubat 2022 tarihine kadar sona ereceÄŸini belgelendirenler, diÄŸer ÅŸartları da taşımaları kaydıyla yer deÄŸiÅŸtirme baÅŸvurusunda bulunabilecektir. Bu kapsamda yer deÄŸiÅŸikliÄŸi yapılanlardan en geç 11 Åžubat 2022 tarihine kadar görevine baÅŸlamayanların atamaları iptal edilecektir.

13. BaÅŸvurular birinci aÅŸamada sırasıyla eÄŸitim kurumu, ilçe ve il millî eÄŸitim müdürlüklerince onaylanacaktır. Ä°kinci aÅŸamada ise eÄŸitim kurumu tercihleri alınacak ve eÄŸitim kurumu müdürlüklerince elektronik ortamda onaylanacaktır.

14. Elektronik BaÅŸvuru Formu dışında bir belgeyle veya posta yoluyla yapılan baÅŸvurular, gerekli ÅŸartları taşımayan baÅŸvurular, gerçeÄŸe aykırı bilgi ve belgeyle ya da istenilen bilgiler uygun biçimde iÅŸaretlenmeden yapılan baÅŸvurular ile Elektronik BaÅŸvuru Formu çıktısı imzalanmadan ve/veya onaylanmadan yapılan baÅŸvurular geçersiz sayılacak; geçersiz baÅŸvurulara dayalı yer deÄŸiÅŸtirmeler iptal edilecektir.

15. Yer deÄŸiÅŸtirme sürecinde yapılan iÅŸlemlerle ilgili olarak gerçeÄŸe aykırı beyanda bulunan öÄŸretmenler ile gerekli kontrolleri yapmadan bu baÅŸvuruları onaylayan sorumlular hakkında yasal iÅŸlem yapılacaktır.

16. Yer deÄŸiÅŸtirme sürecinde ihtiyaç duyulan açıklamalar Bakanlığın “personel.meb.gov.tr” internet adresinden ayrıca duyurulacaktır.

BaÅŸvuruların Kabul Edilmesi ve Onay Süreci: 27 Aralık-3 Ocak 2022  
Tercihlerin Yapılması ve Onay Süreci: 7-12 Ocak 2022  
Atamaların Yapılması: 14 Ocak 2022

BaÅŸvuru Kılavuzu Ä°çin Tıklayınız

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI