BÄ°N TL EK ZAM VE REFAH PAYINDA ISRARCIYIZ

BÄ°N TL EK ZAM VE REFAH PAYINDA ISRARCIYIZ


  • 17 Aralık 2021 Cuma
595 görüntülenme

Türk EÄŸitim Sen Genel BaÅŸkanı Talip Geylan, Memue maaşının asgari ücret kadar olan tutarı da vergiden muaf tutulsun dedi.

Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Geylan ÅŸu ifadeleri kullandı

"BÄ°N TL EK ZAM VE REFAH PAYINDA ISRARCIYIZ, MEMUR MAAÅžININ ASGARÄ° ÜCRET KADAR OLAN TUTARI DA VERGÄ°DEN MUAF TUTULSUN! Yapılan %50 zam ile asgari ücret 4.253 TL oldu. Çalışanlar bakımından beklentileri karşılayan bir artış oldu. Ä°ktidarın, benzeri bir düzenlemeyi memurlar için de yapmasını istiyoruz. Çünkü geride kalan bir yıldaki kayıplarımız ve son yaÅŸanan ekonomik geliÅŸmeler kamu çalışanlarına yönelik yeni bir tedbir alınmasını zorunlu kılmıştır. Asgari ücret, son yapılan zamla neredeyse en düÅŸük dereceli memur maaşını geçmiÅŸ durumdadır.

Hali hazırda; En düÅŸük dereceli yardımcı hizmetli memur maaşı (AGÄ° dahil) 4.187 TL, 3 yıllık sözleÅŸmeli öÄŸretmen (vergi dilimine girmiÅŸ durumda) maaşı 4.661 TL’dir. Bu tablo, Türkiye Kamu-Sen’in EK ZAM ve REFAH PAYI talebinin ne derece makul olduÄŸunun açık göstergesidir.

Bir kez daha çaÄŸrı yapıyoruz: Gelinen noktada Hükümet, memur ve emekliye yapması gereken ilave zammı daha fazla öteleyemez! Ayrıca (asgari ücrette olduÄŸu gibi) memur maaşının asgari ücret kadar olan tutarı da vergiden muaf tutulsun."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI