Ali Yalçın'dan Ek Zam Açıklaması

Ali Yalçın'dan Ek Zam Açıklaması


  • 16 Aralık 2021 PerÅŸembe
995 görüntülenme

Memur-Sen ve EÄŸitim-Bir-Sen Genel BaÅŸkanı Ali Yalçın'dan ek zam açıklaması. Asgari ücretin belli olmasından sona Yalçın'dan ek zam açıklaması geldi. 

Konu ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulunan Yalçın, "2022 yılı asgari ücreti, Sayın CumhurbaÅŸkanımız tarafından 4.250₺ olarak açıklandı. 2.825₺ olan mevcut asgari ücret; %50,4 oranında ve 1.425₺ artırılarak belirlenmiÅŸ oldu. Asgari ücretteki artış; enflasyon hedefi yerine gerçek verilerin dikkate alındığını göstermektedir.

Ayrıca, yılbaşından itibaren asgari ücretten alınan gelir vergisi ve damga vergisi de kaldırıldı. Yapılan artış ve yıllardır dile getirdiÄŸimiz vergi muafiyeti düzenlemesi emekçinin yüzünü güldürmüÅŸ ve memnuniyet üretmiÅŸtir.

Atılan adım;ekonomideki hareketliliÄŸin görüldüÄŸünü,gereÄŸini yerine getirme konusunda kararlı davranıldığını gösteriyor.Aynı kararlılığın,6.Dönem Toplu SözleÅŸme sonrası oluÅŸan ekonomik dalgalanmayı dikkate alma konusunda da kendini göstereceÄŸine olan inancımızı ifade ediyoruz.

Kamu görevlileri için yapılacak ek zam/ilave ödeme ve gelir dağılımda adaleti saÄŸlamaya yönelik düzenlemelerde, gelir vergisi yükünün hafifletilmesi konusu da göz ardı edilmemelidir.

Bu çerçevede, “Ek Protokol” baÅŸta olmak üzere 3600 Ek Gösterge ve SözleÅŸmeliler konusu için zaman kaybedilmeden bir araya gelerek, müzakereye fırsat verip, kamuoyuna deklare edildiÄŸi üzere ek zammın 15 Ocak maaÅŸlarına yansıması için çalışmaları bir an önce tamamlamalıyız."

1 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI