Bakan Koca'dan Atama Duyurusu

Bakan Koca'dan Atama Duyurusu


  • 13 Aralık 2021 Pazartesi
409 görüntülenme

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, 20 bin sözleÅŸmeli saÄŸlık personeli için kılavuzun ÖSYM'ye gönderildiÄŸini duyurdu. 

Bakan Koca konu ile ilgili sosyal medya üzerinden açıklamalarda bulundu.

"bBilindiÄŸi üzere, CumhurbaÅŸkanlığı tarafından Bakanlığımıza 30 bini sözleÅŸmeli saÄŸlık personeli, 10 bini de sürekli iÅŸçi olmak üzere, toplam 40 bin pozisyon/kadro ihdası yapılmıştır. 20 bin sözleÅŸmeli saÄŸlık personelinin alımına iliÅŸkin kılavuz ÖSYM'ye gönderildi.

TaÅŸra teÅŸkilatımızda istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre, ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleÅŸtirme ile 20 bin sözleÅŸmeli personel alım sürecini baÅŸlatıyoruz. Gerekli bilgiler, tercih kılavuzu hazırlanmak üzere ÖSYM'ye verilmiÅŸtir.


10.348 hemÅŸire, 1.600 ebe ve 6.604 SaÄŸlık Teknisyeni/SaÄŸlık Teknikeri ile psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk geliÅŸimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iÅŸ ve uÄŸraşı terapisti, dil ve konuÅŸma terapisti, perfüzyonist ve saÄŸlık fizikçileri alımı yapılacaktır.

Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini Kılavuzda belirtilen tarihler arasından yapabilecek. Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel MüdürlüÄŸü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.


Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığından Cami Tabelalarıyla Ä°lgili Açıklama

40 bin kadro kapsamındaki 10 bin sözleÅŸmeli saÄŸlık personeli pozisyonu ile 10 bin sürekli iÅŸçi kadrosu için Mart ayı içinde ilana çıkılarak alım iÅŸlemi yapılacaktır.

Sağlık hizmeti alacak vatandaşlarımıza ve sağlık camiamıza hayırlı olsun."

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI