Yıldırım Kaya: Bu Bütçe İle Öğretmen Açığını Kapatamazsınız

Yıldırım Kaya: Bu Bütçe İle Öğretmen Açığını Kapatamazsınız


  • 12 Aralık 2021 Pazar
707 görüntülenme

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli EÄŸitim Bakanlığının bütçesinin kur farkından dolayı 6 milyar dolar azaldığını söyledi. "Bu bütçeyle öÄŸretmen açığını kapatamazsınız, yeni okul binası yapamazsınız, derslik yapamazsınız, yardımcı personel alamazsınız, öÄŸretmen maaÅŸlarını artıramazsınız; laik, demokratik, bilimsel eÄŸitim yapamazsınız." ifadesini kullanan Kaya, "MHP 3600 ek göstergeyle ilgili kanun teklifi verdi, onu getirin, 17 dakikada çıkaralım. Kim engelliyor?" diye sordu.

"Millî EÄŸitim Bakanlığı’na 2022 bütçesinden ayrılan pay 189 milyar 10 milyon 850 bin liraymış. Plan ve Bütçe Komisyonu’na geldiÄŸinde bu pay, 19 milyar 505 milyon 763 bin dolar olmuÅŸ, bugünkü rakamı ise 13 milyar 617 milyon 496 bin dolara düÅŸtü. Yani 6 milyar dolar uçtu gitti. Bu bütçeyle öÄŸretmen açığını kapatamazsınız, yeni okul binası yapamazsınız, derslik yapamazsınız, yardımcı personel alamazsınız, öÄŸretmen maaÅŸlarını artıramazsınız. Laik, demokratik, bilimsel eÄŸitim yapamazsınız. Bu bütçe de bu iktidar da yok hükmündedir. Dolayısıyla ben, size, halkın iktidarında yapılacakları anlatmak istiyorum. Çünkü bu bütçeden halk da öÄŸretmenler de öÄŸrenciler de umudunu kesmiÅŸtir. ÖÄŸretmenlerimizi yaÅŸatacağız. Atanmadıkları için bu 2 öÄŸretmen inÅŸaatta can verdi, bu 2 öÄŸretmen de atanmadıkları için intihar etti. Bu güzelim gençlerin ölümünden kim sorumlu? Atamadınız, bu insanlar yaÅŸama veda etti. Biz, öÄŸretmenleri yaÅŸatacağız; biz, öÄŸretmenleri çocuklarıyla birlikte buluÅŸturacağız, atanmayan öÄŸretmenlerimizi atayarak bu ölümlere ‘dur’ diyeceÄŸiz.

 Bakan Mahmut Özer ÖÄŸretmenlik Meslek Kanununun Mecliste GörüÅŸüleceÄŸi Tarihi Açıkladı

Hemen 50 bin öÄŸretmen ataması yapılması gerekiyor. Atama bekleyen 2 bin 511 engelli öÄŸretmen var, bu öÄŸretmenleri niye atamıyorsunuz? Yasa size emrediyor, niye atamıyorsunuz? EÄŸitim fakültelerini yeniden düzenleyeceÄŸiz, öÄŸretmen liselerini yeniden açacağız. ÖÄŸretmen Meslek Kanunu teklifi, 22 Kasım 2018'de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Cumhuriyet Halk Partisi grubu tarafından verildi. Niye getirmediniz? Åžimdi iktidara geleceklermiÅŸ, daha sonra ÖÄŸretmenlik Meslek Kanunu’nu çıkaracaklarmış, daha sonra 3600 ek göstergeyi vereceklermiÅŸ. Ä°ktidara gelmeniz artık hayal. Bu yapılacak, ücretli öÄŸretmen-sözleÅŸmeli öÄŸretmen ayrımı bitecek, herkes kadrolu öÄŸretmen olacak."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI