Bakan Özer'den Yarıyıl Tatilinde Öğretmenlere Seminer Açıklaması

Bakan Özer'den Yarıyıl Tatilinde Öğretmenlere Seminer Açıklaması


  • 12 Aralık 2021 Pazar
1668 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlığın 2022 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kuruluna hitap etti.

Mahmut Özer, "ÖÄŸretmenlerimize uzaktan eÄŸitimde, seçeneklerini zenginleÅŸtirmek için ÖÄŸretmen BiliÅŸim Ağı’nı (ÖBA) kurduk. Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Åžubat 2022 tarihleri arasındaki 2 haftalık tatilde uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

 "Bu platformu ilk kez 21 Ocak-7 Åžubat 2022 tarihleri arasındaki iki haftalık tatilde uygulayacağız. Bu tarihler arasında öÄŸretmenlerimizin mesleki geliÅŸim eÄŸitimlerini uzaktan eÄŸitim olarak düzenleyeceÄŸimizin müjdesini de buradan duyurmak isterim. Bu tarihler arasında öÄŸretmenlerimiz öÄŸrenciler gibi okullara gitmeden uzaktan eÄŸitimle mesleki geliÅŸim eÄŸitimlerini alabilecek. ÖÄŸretmenlerimizin mesleki geliÅŸimlerinin desteklenmesinde yeni bir uygulamaya geçiyoruz. Her okulun kendine has özel ÅŸartları ve bu duruma baÄŸlı özel ihtiyaçları olabileceÄŸinden hareketle, bu yeni uygulamayla okul düzeyinde de mesleki geliÅŸim faaliyeti düzenlenmesine imkan saÄŸlayacağız. Okullarımız almak istedikleri eÄŸitimleri, talep gerekçelerini ve ulaÅŸmak istedikleri sonuçları belirleyerek, mesleki geliÅŸim planlarını oluÅŸturacaklar, Bakanlık olarak biz de bu talebin bütçesini doÄŸrudan okullara göndereceÄŸiz. Bir diÄŸer yeni uygulamamız ise 'ÖÄŸretmen Mesleki GeliÅŸim Toplulukları' oluÅŸturmaktır.

 Bakan Mahmut Özer ÖÄŸretmenlik Meslek Kanununun Mecliste GörüÅŸüleceÄŸi Tarihi Açıkladı

ÖÄŸretmenlerimiz, bu uygulamayla yalnızca teorik bilgi almayacak, aldıkları bilgiyi meslektaÅŸlarıyla birlikte sınıfa taşıyacak, bu süreçteki deneyimlerini ve varsa sorunları dile getirerek eÅŸ zamanlı ilerleyen bir iyileÅŸme süreci ve deneyimden beslenen bir programı tamamlamış olacaklardır. Biz bu sistemi teorinin uygulamaya dönüÅŸtüÄŸü, eÄŸitimlerin bir yenilik olarak sınıflara taşındığı bir alan olarak görüyoruz. ÖÄŸretmen mesleki geliÅŸim toplulukları da tıpkı okul temelli mesleki geliÅŸim gibi doÄŸrudan okullara aktaracağımız kaynaklarla finanse edilecek ve gönüllü öÄŸretmenlerin katılımıyla gerçekleÅŸecek."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI