Bakan Özer: Mesleki Eğitim Türkiye'nin Umududur

Bakan Özer: Mesleki Eğitim Türkiye'nin Umududur


  • 10 Aralık 2021 Cuma
385 görüntülenme

Antalya'nın Serik ilçesindeki Kadriye Ä°lkokulu Kütüphanesi açılışına katılan Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, mesleki eÄŸitimin öneminin özellikle Kovid-19 sürecinde daha iyi anlaşıldığını söyledi.

Özer, "Salgının ilk ÅŸokunun atlatılmasında mesleki eÄŸitim öÄŸretmenleri ve öÄŸrencilerimizin topluma inanılmaz katkısı oldu. O günlerde dünyadaki ülkelere bakarsanız maske bulamayan ülkeler vardı. Yaklaşık 2 yıllık süreç içerisinde ve halen meslek liseleri, tüm okullarımızın, ÅŸehirlerimizin Kovid-19'a karşı koruyucu aparatını üreten okullar oldu."

Meslek liseleri ürettiklerini ihraç edecek

Bakan Özer, mesleki eÄŸitimi taçlandırmak amacıyla Bakanlık olarak fikri mülkiyet çalışmalarına baÅŸladıklarını bildirdi.

Bu doÄŸrultuda Türk Patent ve Marka Kurumu BaÅŸkanlığı ile iÅŸ birliÄŸine giderek mesleki ortaöÄŸretim kurumlarında patent, faydalı model, tasarım ve marka geliÅŸtirilmesi ve tesciline yönelik 81 ilde eÄŸitim çalışmaları baÅŸlattıklarını anlatan Özer, mesleki teknik eÄŸitimde Ar-Ge Merkezleri kurduklarını kaydetti.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın katılımıyla 50 Ar-Ge merkezinin açılışını yaptıklarını belirten Özer, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: "Artık meslek liseleri üretimin ötesinde, ürettiÄŸi ÅŸeylerde inovatif yaklaşımlar geliÅŸtirerek patentten faydalı modele, markadan tasarıma kadar çok farklı spektrumda ürünler üretip, tescilini alıyor. Ä°nÅŸallah, 2022'deki hedefimiz tescili alınan ürünlerin ticarileÅŸmesi. Artık mesleki eÄŸitim, ürettiklerini iÅŸ dünyasında ticarileÅŸtirmeye dönüÅŸtüren, ürettiÄŸi ürünleri dünyanın farklı noktalarına ihraç edebilen bir hale gelecek. Artık mesleki eÄŸitim Türkiye'nin umududur."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI