Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı 203 Personel Alım İlanı

Sanayi Ve Teknoloji Bakanlığı 203 Personel Alım İlanı


  • 10 Aralık 2021 Cuma
425 görüntülenme

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 203 SözleÅŸmeli Personel Alımı Yapacak. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi hükmü ile SözleÅŸmeli Personel Çalıştırılmasına Ä°liÅŸkin Esaslar çerçevesinde sözleÅŸmeli olarak çalıştırılmak üzere Bakanlığımız merkez ve taÅŸra teÅŸkilatı birimlerindeki boÅŸ bulunan 203 (iki yüz üç) sözleÅŸmeli personel pozisyonuna, yazılı ve/veya sözlü sınav yapılmaksızın KPSS (B) grubu puan sıralaması esas alınmak suretiyle Bakanlığımızca yerleÅŸtirme yapılacaktır.

Bakanlık merkez teÅŸkilatına alınacak sözleÅŸmeli büro personeline iliÅŸkin pozisyon sayısı, nitelikleri ve alım yapılacak KPSS puan türleri Tablo1’de, destek personeline iliÅŸkin pozisyon sayısı, nitelikleri ve alım yapılacak KPSS puan türleri Tablo 2’de, mühendis unvanlı sözleÅŸmeli personel pozisyon sayısı, nitelikleri ve alım yapılacak KPSS puan türleri Tablo 3’te, Bakanlık taÅŸra teÅŸkilatına alınacak sözleÅŸmeli personele iliÅŸkin sözleÅŸmeli personel pozisyon unvanları, sayısı ve alım yapılacak KPSS puan türleri Tablo 4’de verilmiÅŸtir. Tablo 5 ve Tablo 6’da merkez ve taÅŸra teÅŸkilatı sözleÅŸmeli pozisyonlarına ödenecek ücretler yer almaktadır.

GENEL ÅžARTLAR

2.1.1. 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen;

a)Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiÅŸ olsa bile; kasten iÅŸlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uÄŸramış olsa bile devletin güvenliÄŸine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin iÅŸleyiÅŸine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüÅŸvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı deÄŸerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,
d) Askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiÅŸ bulunmak veya askerlik çağına gelmiÅŸ ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiÅŸ veya yedek sınıfa geçirilmiÅŸ olmak, ÅŸartlarını taşıması gerekmektedir.

e) 01 Ocak 2021 tarihi itibariyle 35 (otuz beÅŸ) yaşını doldurmamış olmak (01 Ocak 1986 tarihinde veya bu tarihten sonra doÄŸmuÅŸ olanlar).
f) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
g) Merkez TeÅŸkilatında büro personeli ve mühendis unvanlı pozisyonlar ile TaÅŸra TeÅŸkilatında mühendis, mimar ve ÅŸehir bölge planlama unvanlı pozisyonlar için ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP(3), eÄŸitim fakültesi mezunları için KPSSP(10) ön lisans mezunları için KPSSP(93) puan türünden en az 70 (yetmiÅŸ) puan almış olmak.
h) 2.1.5. Merkez teÅŸkilatında destek personeli unvanlı pozisyonlara baÅŸvuracak adayların ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; ortaöÄŸretim mezunları için KPSSP(94) puan türünden puan almış olmak.
ı) 2.1.6. Adaylar sadece bir il ve öÄŸrenim durumuna göre bir pozisyon için baÅŸvuruda bulunabilecek olup, birden fazla il veya nitelik (öÄŸrenim, pozisyon) için yapılan baÅŸvurular geçersiz sayılacaktır.
i) Kamu kurum ve kuruluÅŸlarında “4/B sözleÅŸmeli personel pozisyonlarında” tam zamanlı olarak görev yapmakta iken sözleÅŸmesi feshedilen adayların son baÅŸvuru tarihi itibariyle bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir (SözleÅŸmeli Personel Çalıştırılmasına Ä°liÅŸkin Esaslar’ın Ek-1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre sözleÅŸmesini tek taraflı fesheden adaylar hariç olmak üzere).
j) Mühendis (Ä°nÅŸaat, Makine, Harita, Bilgisayar, Metalurji ve Malzeme, Elektrik- Elektronik, Endüstri, Gıda, Jeoloji) pozisyonlarından herhangi birine baÅŸvuruda bulunacak adayların aÅŸağıda her pozisyon unvanı için belirtilen özel ÅŸartlara ilave olarak; Kamu kurum ve kuruluÅŸlarında herhangi bir 4/B sözleÅŸmeli pozisyonda çalışanların, baÅŸvuruda bulunmak istedikleri sözleÅŸmeli pozisyon unvanı ile halen görev yaptıkları 4/B sözleÅŸmeli personel pozisyon unvanının aynı olmaması gerekmektedir.
k) Adayların Tablo 1, Tablo 2, Tablo 3 ve Tablo 4’te yer alan bölümlerden ya da bunlara denkliÄŸi Yükseköğretim Kurumlarınca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öÄŸretim kurumlarından mezun olmaları gerekmektedir.

ÖZEL ÅžARTLAR

BÜRO PERSONELÄ°

Kamu Yönetimi: Fakültelerin Kamu Yönetimi veya Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programından mezun olmak 
Ä°ÅŸletme: Fakültelerin Ä°ÅŸletme lisans programlarından mezun olmak.
Ä°ktisat: Fakültelerin Ä°ktisat lisans programlarından mezun olmak.
Maliye: Fakültelerin Maliye veya Maliye-Muhasebe lisans programlarından mezun olmak.
Çalışma Ekonomisi: Fakültelerin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri Ä°liÅŸkileri lisans programlarından mezun olmak.
Bilgi ve Belge Yönetimi: Fakültelerin Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, ArÅŸivcilik ve Kütüphanecilik lisans programlarının birinden mezun olmak.
Bilgisayar ÖÄŸretmenliÄŸi: Fakültelerin Bilgisayar ÖÄŸretmenliÄŸi veya Bilgisayar Sistemleri ÖÄŸretmenliÄŸi lisans programlarından mezun olmak.
Sekreter: Büro Yönetimi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Sekreterlik, Ofis Teknolojileri ve Yönetimi, Büro Hizmetleri ve Yönetici Asistanlığı, Halkla Ä°liÅŸkiler, Halkla Ä°liÅŸkiler ve Tanıtım, Ä°letiÅŸim ve Halkla Ä°liÅŸkiler ön lisans programlarının birinden mezun olmak.
 Bilgisayar Programcısı: Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama ön lisans programlarının birinden mezun olmak.
Grafiker: Grafik, Grafik Tasarımı, Grafik ve Reklamcılık ön lisans programlarının birinden mezun olmak.
Ä°statistik: Fakültelerin Ä°statistik veya Ä°statistik ve Bilgisayar Bilimleri lisans programlarından mezun olmak.
Muhasebe: Muhasebe, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ön lisans programlarının birinden mezun olmak.

DESTEK PERSONELÄ°

AÅŸçı:
a) OrtaöÄŸretim kurumlarının aÅŸçılık, kurum beslenmesi veya mutfak bölümlerinden mezun olmak,
b)OrtaöÄŸretim kurumlarının diÄŸer alanlarından mezun olan adayların MEB onaylı AÅŸçılık Sertifikası; 3308 sayılı Kanuna Göre AÅŸçılık Dalında Ustalık veya Kalfalık Belgesi; AÅŸçı Bonservisine sahip olmak,
c) En az 2 yıl deneyime sahip olmak.

Åžoför (B sınıfı):
a) En az ortaöÄŸretim veya dengi okul mezunu olmak,
b) En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
c) Åžehirler arası görev yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri engelleri bulunmamak.

Åžoför (C sınıfı):
a) En az ortaöÄŸretim veya dengi okul mezunu olmak,
b) En az C sınıfı sürücü belgesine sahip olmak,
c) Åžehirler arası görev yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri engelleri bulunmamak.

Bahçıvan:
a) OrtaöÄŸretim kurumlarının Bahçecilik Alanı ve Dalları, Tarım Teknolojileri Alanı ve Dalları veya Tarım Alanı ve Dallarından mezun olmak,
b) OrtaöÄŸretim kurumlarının diÄŸer alanlarından mezun olan adayların bahçe (çiçek, süs bitkisi, aÄŸaç) bakımı, dikim, ilaçlama ve budama konularında sertifikaya sahip olmak veya en az 2 yıl deneyime sahip olmak.

Hizmetli:
a) Erkek ve kadın adaylar için en az ortaöÄŸretim veya dengi okul mezunu olmak,
b) Temizlik görevinin devamlı yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri engelleri bulunmamak,
c) Ä°htiyaç halinde vardiyalı çalışma düzenine uyum göstermek

MÜHENDÄ°S

Ä°nÅŸaat MühendisliÄŸi: Fakültelerin Ä°nÅŸaat MühendisliÄŸi lisans programlarından mezun olmak.
Makine MühendisliÄŸi: Fakültelerin Makine MühendisliÄŸi lisans programlarından mezun olmak.
Elektrik-Elektronik MühendisliÄŸi: Fakültelerin Elektrik-Elektronik MühendisliÄŸi lisans programlarından mezun olmak.
Jeoloji MühendisliÄŸi: Fakültelerin Jeoloji MühendisliÄŸi lisans programlarından mezun olmak.
Endüstri MühendisliÄŸi: Fakültelerin Endüstri MühendisliÄŸi lisans programlarından mezun olmak.
Gıda MühendisliÄŸi: Fakültelerin Gıda MühendisliÄŸi lisans programlarından mezun olmak.
Bilgisayar MühendisliÄŸi: Fakültelerin Bilgisayar MühendisliÄŸi lisans programlarından mezun olmak.
Harita Mühendisi: Fakültelerin Harita MühendisliÄŸi lisans programlarından mezun olmak.
Metalurji ve Malzeme Mühendisi: Fakültelerin Metalurji ve Malzeme MühendisliÄŸi lisans programlarından mezun olmak. MÄ°MAR Fakültelerin Mimarlık lisans programlarından mezun olmak.
ÅžEHÄ°R VE BÖLGE PLANLAMA Fakültelerin Åžehir ve Bölge Planlama lisans programlarından mezun olmak.

 BAÅžVURU ÅžEKLÄ°, YERÄ°, ZAMANI VE DÄ°ÄžER HUSUSLAR

1.BaÅŸvurular, 26 Aralık 2021 Pazar günü saat 23.59’a kadar sadece e-Devlet – Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu Ä°ÅŸe Alım veya Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır.
2. Yurt içindeki veya yurt dışındaki öÄŸretim kurumlarından mezun olup, bu ilanda aranılan öÄŸrenim durumuna iliÅŸkin denkliÄŸi olan adayların, diploma veya mezuniyet belgesi yerine denklik gösterir belgelerini pdf ya da jpeg formatında sisteme yüklemeleri gerekmektedir.
3. OrtaöÄŸretim kurumlarının aÅŸçılık, kurum beslenmesi veya mutfak bölümlerinden mezun olan adayların diplomalarını ve 2 yıl deneyime sahip olduÄŸunu gösterir belgeyi pdf veya jpeg formatında baÅŸvuru sırasında sisteme yüklemeleri gerekmektedir. AÅŸçı pozisyonuna baÅŸvuracak ortaöÄŸretim kurumlarının diÄŸer alan mezunların ise 2 yıl deneyime sahip olduÄŸunu gösterir belgeyi ve ilgili alandaki sertifikalarını pdf veya jpeg formatında baÅŸvuru sırasında sisteme yüklemeleri gerekmektedir.
4. OrtaöÄŸretim kurumlarının Bahçecilik Alanı ve Dalları, Tarım Teknolojileri Alanı ve Dalları veya Tarım Alanı ve Dallarından mezun olan adayların diplomalarını pdf veya jpeg formatında baÅŸvuru sırasında sisteme yüklemeleri gerekmektedir. Bahçıvan pozisyonlarına baÅŸvuracak ortaöÄŸretim kurumlarının diÄŸer alan mezunlarının ise 2 yıl deneyime sahip olduÄŸunu gösterir belgeyi veya ilgili alanda sahip olduÄŸu sertifikayı pdf veya jpeg formatında baÅŸvuru sırasında sisteme yüklemeleri gerekmektedir.
5. Kamu kurum ve kuruluÅŸlarında 4/B sözleÅŸmeli personel pozisyonlarında tam zamanlı olarak görev yapmakta iken kurumlarınca sözleÅŸmesi feshedilen ya da sözleÅŸmesini tek taraflı fesheden adayların, bir yıllık bekleme süresini doldurduklarını belgeleyebilmeleri için görev yaptıkları eski kurumlarından alınmış onaylı hizmet belgesini pdf ve jpeg formatında baÅŸvuru sırasında yüklemeleri gerekmektedir.
6. Sadece Kariyer Kapısı-Kamu Ä°ÅŸe Alım Platformu üzerinden yapılan baÅŸvurular geçerli olup, ilanda belirtilen ÅŸartlara uygun olmayan baÅŸvurular ile Bakanlığımıza elden, e-posta veya posta yoluyla yapılacak baÅŸvurular iÅŸleme konulmayacaktır.
7. Adaylar; istenilen mezuniyet bilgilerinin baÅŸvuru aÅŸamasında e-Devlet üzerinden gelmemesi halinde, bilgilerini beyan ederek belgelerini pdf ya da jpeg formatında yükleyeceklerdir.
8. Aranan nitelik ve ÅŸartlara sahip olmayan adayların baÅŸvuruları ile gerçeÄŸe aykırı beyanda bulunanların baÅŸvuruları kabul edilmeyecek ve haklarında genel hükümlere göre yasal iÅŸlem yapılacaktır.
9. Kariyer Kapısı-Kamu Ä°ÅŸe Alım Platformu üzerinde “Ä°ÅŸleminiz baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir…” ibaresi görülmeyen hiçbir baÅŸvuru deÄŸerlendirmeye alınmayacaktır. Bu nedenle adaylar, baÅŸvuru iÅŸlemlerinin tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmelidirler.

BAÅžVURULARIN DEÄžERLENDÄ°RÄ°LMESÄ° VE YERLEÅžTÄ°RME Ä°ÅžLEMÄ°

1. Süresi içerisinde baÅŸvuruda bulunan ve gerekli ÅŸartları saÄŸlayan adayların yerleÅŸtirme iÅŸlemi, tercih ettikleri merkez teÅŸkilatı veya il müdürlüklerinde ilan edilen sözleÅŸmeli personel pozisyon unvanları ve nitelikleri dikkate alınarak merkez teÅŸkilatı ve her il müdürlüÄŸü bazında KPSS puanı en yüksek olan adaydan baÅŸlamak üzere yapılacak puan sıralaması esas alınmak suretiyle yapılacaktır.
2. KPSS puan eÅŸitliÄŸi halinde sırasıyla alanında yüksek lisans mezunu olana, mezuniyet tarihi önce olana, bunun da aynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.
3. Adaylar yerleÅŸtirme sonuçlarını, Kariyer Kapısı-Kamu Ä°ÅŸe Alım Platformu adresi üzerinden görüntüleyecek olup, ayrıca asil veya yedek adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
4. Merkez teÅŸkilatı ile her il müdürlüÄŸü için ilanda belirtilen sözleÅŸmeli personel pozisyon sayısının 3 (üç) katı kadar yedek aday belirlenecektir.
5. Yapılan yerleştirme sonucunda asil veya yedek olarak yerleştirilmeye hak kazanan adaylar hakkında yapılacak arşiv araştırması sonucu olumsuz olanların yerleştirme işlemi iptal edilecektir.
6. Yedek adayların atanma hakları yerleÅŸtirme sonuçlarının ilan edildiÄŸi tarihten itibaren bir yıl süreyle geçerlidir. Bu süre içerisinde görevine baÅŸlamayan ya da baÅŸladıktan sonra görevinden istifa eden, ayrılan adayların yerine yedekleri çaÄŸrılacaktır.

BaÅŸvuru Kılavuzu Ä°çin Tıklayınız

Kamu Personel Ä°lanları ( Telegram)

Kamu Personel Ä°lanları ( Facebook)

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI