Sağlık Bakanlığı'ndan MHRS Genelgesi

Sağlık Bakanlığı'ndan MHRS Genelgesi


  • 09 Aralık 2021 PerÅŸembe
343 görüntülenme

Bakan Fahrettin Koca imzasıyla 81 ildeki saÄŸlık müdürlüÄŸüne gönderilen genelgede Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin etkin bir ÅŸekilde kullanılması istendi. Genelgede "Kamuoyunda gündem olduÄŸu gibi 5 dakikada bir muayene yapıldığı ÅŸeklindeki söylentilere sebep olacak uygulamalardan sakınılmalıdır" denildi

"SaÄŸlık tesislerinde MHRS uygulamalarının planlanması, yürütülmesi, denetlenmesi, raporlanması ve geliÅŸtirilmesinden, hekim çalışma cetvellerinin sisteme girilmesinin saÄŸlanması, takip edilmesi, çalışma cetvellerinin izin ve görevlendirmeler dikkate alınarak düzenlenmesinden, randevulu hastaların randevu saatinde muayene olabilmeleri için gerekli tüm tedbirlerin alınması, hastaların saÄŸlık tesisinden ayrılmadan önce uygun görülen ilk muayene ve kontrol randevularının verilmesine iliÅŸkin süreçlerin planlanmasından baÅŸhekimler sorumludur."

Hekim çalışma cetvellerinin planlanması, uygulanması ve polikliniklerde randevulu muayene süreçlerinin takibi için yapılması gerekenler ÅŸöyle sıralandı:

1) SaÄŸlık tesislerinde aktif görev yapmakta olan hekimlerin aylık çalışma programları nitelikli bir ÅŸekilde planlanmalıdır.

2) SaÄŸlık hizmetlerine eriÅŸimi kolaylaÅŸtıracak ÅŸekilde az zamanda çok hasta bakılarak deÄŸil yaygın poliklinik hizmeti planlanarak randevulu muayene kapasite artırımı saÄŸlanmalıdır.

3) Muayene süresi hekime ve ilgili branşın özelliÄŸine göre deÄŸiÅŸebildiÄŸinden randevu aralıkları en etkili ÅŸekilde hekimlerimiz tarafından oluÅŸturulmalı ve baÅŸhekimliklerimizce onaylanmalıdır. Kamuoyunda gündem olduÄŸu gibi 5 dakikada bir muayene yapıldığı ÅŸeklindeki söylentilere sebep olacak uygulamalardan sakınılmalıdır.

4) MHRS'ye esas poliklinikler için tüm hekimlerin 30 günlük tanımlı çalışma cetveli olmalı, periyodik olarak güncellenmeli ve sistemdeki görünürlüÄŸünün 15 günün altına düÅŸmemesi saÄŸlanmalıdır.

5) Ä°htiyaç duyulması halinde mesai dışı poliklinik hizmeti sunulmalıdır.

6) Bakanlığımız SÄ°NA ekranlarından MHRS verileri Ä°l SaÄŸlık Müdürlükleri ve baÅŸhekimliklerce takip edilerek gerekli tedbirler alınmalıdır.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI