AZİZ SANCAR EĞİTİM KAMPÜSÜ KURULUYOR

AZİZ SANCAR EĞİTİM KAMPÜSÜ KURULUYOR


  • 09 Aralık 2021 PerÅŸembe
364 görüntülenme

Aziz Sancar EÄŸitim Kampüsü Kuruluyor. BaÅŸkentte yapımı tamamlanan BÄ°LSEM, anaokulu, fen lisesi ve 5 yıldızlı otel konforunda öÄŸrenci pansiyonundan oluÅŸacak eÄŸitim kampüsüne DNA onarımı mekanizmaları konusundaki çığır açıcı çalışmaları ile 2015'te Nobel ödülü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adı verildi.

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, dünya çapında büyük bilimsel çalışmalara imza atan Aziz Sancar'ın adını taşıyan kampüsün BÄ°LSEM, anaokulu, fen lisesi ve 5 yıldızlı otel konforunda öÄŸrenci pansiyonundan oluÅŸacağını belirtti. Özer, kampüste internet eriÅŸimi, televizyon, dinlenme ve etüt odaları, kahvaltı, saÄŸlık odası, yemekhane, çamaşırhane gibi öÄŸrencilerin ihtiyaçlarının bulunacağı alanlar olacağını söyledi.

Kampüsümüzdeki eÄŸitim ortamından sadece burada eÄŸitim gören öÄŸrencilerimiz yararlanmayacak. Ar-Ge merkezi olarak tasarlayacağımız kampüste, lise düzeyindeki tüm öÄŸrencilerimizin de bilimsel yaÅŸama adım atacak araÅŸtırma ve geliÅŸtirme faaliyetlerinde bulunabilmelerini saÄŸlayacağız."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI