ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI 170 PERSONEL ALIM İLANI

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI 170 PERSONEL ALIM İLANI


  • 09 Aralık 2021 PerÅŸembe
540 görüntülenme

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların DönüÅŸtürülmesi Hakkında Kanun uyarınca, 2012-3945 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile çıkarılan Afet Riski Altındaki Alanların DönüÅŸtürülmesi Uygulamalarında SözleÅŸmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslara göre istihdam edilmek üzere sözlü sınav sonucuna göre aÅŸağıda belirtilen genel ve özel ÅŸartlar çerçevesinde toplam (170) adet sözleÅŸmeli personel alınacaktır.

GENEL ÅžARTLAR
1.Türk vatandaşı olmak,
2.657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan şartları haiz olmak,
3.SaÄŸlık durumu, iklim deÄŸiÅŸikliklerine ve her çeÅŸit yolculuk ÅŸartlarına elveriÅŸli olmak,
4.Bakanlıkça yapılacak sözlü sınavda yüz (100) tam puan üzerinden en az yetmiÅŸ (70) puan almak,
5.BaÅŸvuruların yapıldığı tarihin son günü itibariyle diploma derecesi, yabancı dil bilgisi ve mesleki tecrübe bakımından ÅŸartların tamamına sahip olmak.

3.BAÅžVURU ÅžEKLÄ°, YERÄ°, SÜRESÄ° VE DÄ°ÄžER HUSUSLAR 

1.BaÅŸvurular 13.12.2021 Pazartesi günü baÅŸlayıp 31.12.2021 Cuma günü saat 23:59:59’a kadar e-Devlet üzerinde Çevre, Åžehircilik ve Ä°klim DeÄŸiÅŸikliÄŸi Bakanlığı - Kariyer Kapısı Kamu Ä°ÅŸe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriÅŸ yaparak, belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan sınav baÅŸvuru ekranını kullanarak gerçekleÅŸtireceklerdir. Åžahsen veya posta yoluyla yapılan baÅŸvurular kabul edilmeyecektir.
2.Adayların baÅŸvuru iÅŸlemi tamamlandıktan sonra “BaÅŸvurularım” ekranından baÅŸvurularının tamamlanıp tamamlanmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir. “BaÅŸvurularım” ekranından “BaÅŸvuru Alındı” ibaresi görülmeyen hiçbir baÅŸvuru deÄŸerlendirilmeye alınmayacaktır.
3.Adayların öÄŸrenim mezuniyet bilgisi web servisleri aracılığı ile alınacaktır. E-Devlet üzerinde bu bilgileri bulunmayan adayların baÅŸvuru sırasında maÄŸduriyet yaÅŸamamaları için e-Devlet üzerinde yer almayan bilgilerini ilgili kurumundan güncellemeleri gerekmektedir.
4.Sınava çağırılacak adayların listesi, sınav tarihi, yeri ve saati ile ilgili bilgiler, Kariyer Kapısı Platformu ile Bakanlığımızın (http://www.csb.gov.tr) internet sitesinde eÅŸ zamanlı olarak ilan edilecektir. Adaylara ayrıca bir bildirimde bulunulmayacaktır.
5.Sadece bir unvan için baÅŸvuru yapılacak, birden fazla baÅŸvuru yapıldığı takdirde her iki baÅŸvuru da geçersiz sayılacaktır.
6.Genel ve özel ÅŸartların tümünü taşıyan adayların belgeleri incelenerek baÅŸvuru niteliklerini taşıyan adaylar sözlü sınava çağırılacaktır.
7.SözleÅŸmeli olarak istihdam edilecek personelin bu ilanda ve ilgili mevzuatta belirtilen ÅŸartları taşımadığının tespiti halinde, baÅŸvuruları deÄŸerlendirmeye alınmayacaktır. Ayrıca baÅŸvuru ÅŸartlarını taşımadığı daha sonradan tespit edilenlerin sözleÅŸmeleri tazminatsız ve bildirimsiz feshedilecektir.
8.Ä°stenilen belgelerde gerçeÄŸe aykırı beyanda bulunduÄŸu tespit edilenlerin sınavı geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacaktır.
9.GerçeÄŸe aykırı belge verdiÄŸi veya beyanda bulunduÄŸu tespit edilenler hakkında Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına suç duyurusunda bulunulacak, haklarında yasal iÅŸlem yapılarak, atamaları yapılmış ise iptal edilecek ve Bakanlık tarafından kendilerine bir ücret ödenmiÅŸ ise yasal faizi ile birlikte tahsil edilecektir. 

BÄ°LGÄ° 
1.Sınav, Mustafa Kemal Mahallesi 2082. Cadde No:52 Çankaya/ANKARA adresinde yapılacak olup, sınav tarihi ve sınavla ilgili olabilecek bütün duyurular Kariyer Kapısı Platformu ve Bakanlık internet sayfasında eÅŸ zamanlı olarak ilan edilecektir. 

SINAVA Ä°LÄ°ÅžKÄ°N ESASLAR 

1.Sınav, 6306 sayılı Kanunun 8 inci maddesinin dördüncü fıkrası ve Afet Riski Altındaki Alanların DönüÅŸtürülmesi Uygulamalarında SözleÅŸmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esaslar”ın 9 uncu maddesinin dördüncü fıkrasına göre sözlü sınav olarak yapılacaktır. 


2.Sözlü Sınav Konuları ve Puan Ağırlıkları 
a. Sınav konularına iliÅŸkin bilgi düzeyi (50 puan).
b. Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneÄŸi ve muhakeme gücü (10 puan).
c.Liyakat, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerin mesleğe uygunluğu (10 puan).
ç.Özgüven, ikna kabiliyeti ve inandırıcılık (10 puan).
dGenel yetenek ve genel kültür (10 puan).
e.Bilimsel ve teknolojik geliÅŸmelere açıklık (10 puan). 
f.Alınacak personel sayısı en yüksek puan alandan baÅŸlamak üzere baÅŸarı puanına göre belirlenir. 

SINAV SONUÇLARININ Ä°LANI VE GÖREVE BAÅžLATMA 

1.BaÅŸarı sırasına göre her bir unvan için tespit edilen sayıda asil aday ve asil adayların yarısı kadar yedek adayın (yedek listede yer alan adayların hakları ilan tarihini takip eden 6 ay için geçerli olup, daha sonraki sınavlar için müktesep hak teÅŸkil etmez.) isim listesi komisyon tarafından oluÅŸturularak Kariyer Kapısı Platformu ile Bakanlığın http://www.csb.gov.tr internet adresinde yayınlanacaktır. Ä°ÅŸe alınacak adaylar, sınav sonuçlarının kendilerine duyurulduÄŸu tarihten itibaren iÅŸe baÅŸlamak için istenen belgeleri tamamlayarak, belirlenecek süre içerisinde Bakanlığımız Personel Genel MüdürlüÄŸüne teslim edeceklerdir. 

BaÅŸvuru Kılavuzu Ä°çin Tıklayınız

Kamu Personel Ä°lanları ( Telegram)

Kamu Personel Ä°lanları ( Facebook)

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI