CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN VATANDAŞ VE KURUMLARA ÇAĞRI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN VATANDAŞ VE KURUMLARA ÇAĞRI


  • 09 Aralık 2021 PerÅŸembe
341 görüntülenme

CumhurbaÅŸkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından gündeme dair açıklamalarda bulundu. Büyük hedeflere doÄŸru ilerlerken insanların günlük hayatlarında yaÅŸadıkları sıkıntıları görmezden gelmeyip, yok saymadıklarını vurgulayan ErdoÄŸan, ÅŸunları kaydetti:

"Özellikle fahiÅŸ fiyat artışları konusundaki her ÅŸikayeti dinliyor, her sıkıntıyı ciddiyetle takip ediyoruz. Buradan tüm bakanlıklarımıza, tüm kurumlarımıza, tüm belediyelerimize talimat veriyorum. Girdi maliyetleriyle ve kurdaki yükseliÅŸle izah edilemeyecek fiyat artışı yapan, bilhassa da stokçuluÄŸa yönelen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacaktır. Hem idari hem hukuki iÅŸlemlerle kendi ülkesine ve milletine karşı böyle ağır bir suç iÅŸleyen herkesin yakasına yapışılacaktır. Türkiye tarihinin en kritik ekonomik mücadelelerinden birini verirken fırsatçılık peÅŸinde koÅŸanları ne millet ne tarih ne de devlet affeder. Bu konunun serbest piyasa ekonomisiyle uzaktan yakından ilgilisi yoktur. Serbest piyasa ekonomisi kuralsızlık, başı boÅŸluk, vicdansızlık, insafsızlık ve ahlaksızlık demek deÄŸildir. Tam tersine bu sistem piyasa kuralları içerisinde hareket etmeyenlere kati surette izin verilmemesini gerektirir. Dünyanın her yerinde de serbest piyasa ekonomisi bu ÅŸekilde iÅŸler, iÅŸletilir. Hükümet olarak aşırı fiyat yükselterek ve stokçuluk yaparak piyasayı zehirleyenlere karşı sonuna kadar mücadele etmekte kararlıyız.

Bizim hiç kimsenin kazancında gözümüz yok. Bizim karşı çıktığımız ve mücadele ettiÄŸimiz tek ÅŸey sömürüdür. Bu sömürü emek üzerinden yapılsa da karşıyız, mal ve hizmet üzerinde yapılsa da karşıyız, para üzerinden yapılsa da karşıyız. VatandaÅŸlarımız kazansın, üreticilerimiz kazansın, sanayicilerimiz kazansın, çalışanlarımız kazansın. Velhasıl ülkemiz ve milletimiz hep beraber kazansın ki hedeflediÄŸimiz refah düzeyine ulaÅŸabilelim. Sadece kendisi kazanma hırsıyla ülkenin dengelerini bozmaya, milletin hakkına hukukuna girmeye kalkanlara izin vermeyeceÄŸiz. Bu vesileyle bankada, yastık altında, kasasında parası özellikle de dövizi bulunan bireylere ve kurumlara da bir çaÄŸrı yapmak istiyorum. Herkesi, yatırım, istihdam, üretim, ihracat temelleri üzerine inÅŸa ettiÄŸimiz yeni ekonomi politikamızın getirdiÄŸi fırsatları deÄŸerlendirmeye davet ediyorum."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI