40 BİN YENİ ANA SINIFI AÇILACAK

40 BİN YENİ ANA SINIFI AÇILACAK


  • 07 Aralık 2021 Salı
489 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, 40 bin yeni ana sınıfı hedefi kapsamında ikinci döneme 5 bin ana sınıfı yapımının yetiÅŸtirilmesini planlandı.

 "Yaklaşık bir ayda, ülke genelinde 4 bin 3 yeni ana sınıfını açtık. Bu ana sınıflarında 79 bin çocuÄŸumuz eÄŸitim almaya baÅŸladı. Böylece 5 yaÅŸ grubunda yaklaşık %78 olan okullaÅŸma oranını, yaklaşık %84'e çıkardık. Kısa sürede geldiÄŸimiz bu nokta hedefimizi güncellememiz gerektiÄŸine iÅŸaret etti. Yeni hedef olarak ÅŸubat ayına kadar 10 bin yeni ana sınıfını hazır hâle getirmeyi planlıyoruz. 

Yaptığımız yeni düzenleme ile köy ve benzeri yerleÅŸim yerlerindeki öÄŸrencilerin okul öncesi eÄŸitime eriÅŸimini kolaylaÅŸtırmak için önemli bir adım daha attık. Artık köylerde ana sınıfı açılması için 10 çocuk bulunması ÅŸartı aranmayacak. 5 çocuk için ana sınıfları açılabilecek.  Ana sınıfı ve anaokulu sayısını artırarak tüm çocuklarımızın okul öncesinde eÄŸitime rahatça ulaÅŸabilmesi en büyük önceliÄŸimiz. Bu doÄŸrultuda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI