MEMURLARA REFAH PAYI VERÄ°LECEK

MEMURLARA REFAH PAYI VERÄ°LECEK


  • 07 Aralık 2021 Salı
507 görüntülenme

Memurlara refah payı verilecek. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarını belirleyen 6. Dönem Toplu SözleÅŸme görüÅŸmelerinde, kamu görevlileri için önemli kazanımlara imza atıldı. Memur ve memur emeklilerinin maaÅŸlarına yüzde 30 ile yüzde 35 arasında deÄŸiÅŸen kümülatif artış oranları ve enflasyon farklarından oluÅŸan zam yapıldı. 3600 Ek Gösterge meselesi vaat olmaktan çıkarılarak toplu sözleÅŸme maddesi haline getirildi.

Ekonomik dalgalanmalar dolayısıyla toplu sözleÅŸmenin ilgili maddelerinde güncellemeye gerek duyulmuÅŸtur. Bu düzenlemeleri hayata geçirirken demokratik bir müessese olan toplu sözleÅŸmenin zaafa uÄŸratılması da kabul edilemez. Bu nedenle yetkili konfederasyon ve sendikalarımızla yaptığımız görüÅŸme sonucunda kamu çalışanlarımızın alım gücünü yükseltmek için toplu sözleÅŸmemizde yer alan enflasyon farkını da dikkate alan bir sosyal koruma çalışmasını kapsamlı hale getirmeyi amaçlıyoruz. Söz konusu çalışma, sadece doktorları deÄŸil bütün saÄŸlık personelini gözeten, bununla da sınırlı kalmayıp tüm kamu personelimizi kapsayacak ÅŸekilde enflasyon farkının üzerinde bir sosyal refah düzenlemesi olarak düÅŸünülmektedir.

Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzün arkasında durarak, ekonomideki dalgalanmaların kamu çalışanlarımız üzerindeki etkisini bertaraf edecek bu düzenlemeyi en kısa sürede tamamlamak için çalışmalarımız devam etmektedir.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI