Meb'den Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz Projesi Konulu Resmi Yazı

Meb'den Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz Projesi Konulu Resmi Yazı


  • 03 Aralık 2021 Cuma
735 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanlığı'ndan Sadece Kadın ÖÄŸretmenlere Yönelik Proje BaÅŸvuruları BaÅŸladı. Millî EÄŸitim Bakanlığı ÖÄŸretmen YetiÅŸtirme Ve GeliÅŸtirme Genel MüdürlüÄŸü tarafından 01.12.2021 tarihli EÄŸitimin Sigortası: ÖÄŸretmenlerimiz Projesi konulu resmi yazıda hizmeti 0 - 15 yıl arasında olan, kadın sınıf öÄŸretmenlerinden projeye dahil olmak isteyen öÄŸretmenlerin baÅŸvuru yapabilecekleri ifade edildi.

"Millî EÄŸitim Bakanlığı ile Türk EÄŸitim DerneÄŸi (TED) iÅŸbirliÄŸinde; öÄŸretmenlerin yaÅŸadıkları çevresel, fiziksel ve mesleki sorunları en aza indirmesi, bilgilerini artırması, mesleklerine ve kendilerine olan inanç ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla mesleÄŸinin ilk yıllarında köy/ilçeye atanan kadın öÄŸretmenlerin mesleki ve kiÅŸisel geliÅŸimlerinin desteklenmesi yoluyla, çalışma hayatına daha iyi bir baÅŸlangıç yapmalarının saÄŸlanması ve bu amaçla hem öÄŸretmenlerin meslek yaÅŸamlarının kalitesinin geliÅŸtirilmesi hem de öÄŸrencileri için bir umut yeÅŸertilmesini amaçlayan "EÄŸitimin Sigortası: ÖÄŸretmenlerimiz" projesi yürütülmektedir.

Proje kapsamında, Kasım 2018 tarihinde çalışmaya baÅŸlanmış olup birleÅŸtirilmiÅŸ sınıflı köy okulunda görev yapan öÄŸretmenlere eÄŸitimler verilmiÅŸtir. Söz konusu projenin yaygınlaÅŸtırma çalışmaları kapsamında ilinizde görev yapan, hizmeti 0 - 15 yıl arasında olan, kadın sınıf öÄŸretmenlerinden projeye dahil olmak isteyen öÄŸretmenlerin baÅŸvuru yapabilmeleri amacıyla veri.meb.gov.tr adresinde baÅŸvuru ekranı oluÅŸturulmuÅŸtur.

BaÅŸvurular; - 01 - 12 Aralık 2021 tarihleri arasında alınacaktır. - 13 Aralık 2021 mesai bitimine kadar Ä°l Millî EÄŸitim Müdürlükleri tarafından onaylanacaktır. Bu kapsamda, ilinizde görev yapan hizmeti 0 - 15 yıl arasında olan kadın sınıf öÄŸretmenlerine duyuru yapılması hususunda, Bilgilerinizi ve gereÄŸini rica ederim.

Cevdet VURAL Bakan a. Genel Müdür"

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI