Bakan Mahmut Özer: Milli Eğitim Bakanlarının Uzun Süre Görevde Kalma Durumu Yok

Bakan Mahmut Özer: Milli Eğitim Bakanlarının Uzun Süre Görevde Kalma Durumu Yok


  • 02 Aralık 2021 PerÅŸembe
867 görüntülenme

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan'ın katılımıyla BeÅŸtepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış töreninin ardından, 20. Millî EÄŸitim Åžurası Divan Toplantısı Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer baÅŸkanlığında yapıldı.

En son 7 yıl önce yapılan 19. Millî EÄŸitim Åžûrası'nı toplayan eski Millî EÄŸitim Bakanı Nabi Avcı da yaptığı konuÅŸmada millî eÄŸitim ÅŸûralarının eÄŸitim politikalarına yön verdiÄŸini anlattı.

AVCI: 2023'TE YAPILACAK ÅžÛRA Ä°LE ÅžURALARIMIZI TAÇLANDIRALIM

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer'e bu geleneÄŸi sürdürdükleri için teÅŸekkür eden Avcı, "Bir önerim olacak bundan sonraki ÅŸûra için inÅŸallah o da sayın Bakanımıza nasip olur, '100. yılımızda bir de ÅŸûraların ÅŸûrasını yapalım inÅŸallah'. 20 ÅŸûrada hangi konular ele alındı, nasıl çalışıldı, ne tür öneriler getirildi, bunların hangileri nasıl gerçekleÅŸtirildi, hangileri neden gerçekleÅŸtirilemedi bütün bunları yani bir tür ÅŸûraların özeleÅŸtirisinin de yapılacağı bir ÅŸûra önerisiyle inÅŸallah 2023'te 100. yılımızda ÅŸûra geleneÄŸimizi de taçlandırmış oluruz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

Milli EÄŸimi Bakanı Mahmut Özer'in açıklamaları ise ÅŸu ÅŸekilde:

Sayın bakanın belirttiÄŸi gibi ÅŸuralar MEB’in eÄŸitim politikalarına yön veren en kritik noktalardan birisi. Bakanlığa baÅŸladıktan sonra eÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸi ve belirlediÄŸimiz konularda ÅŸurayı gerçekleÅŸtirme kararı aldık. Burada 81 ilden gelen görüÅŸler ve sizin katkılarınız ile eÄŸitimde belirlediÄŸimiz konularda sizin çizdiÄŸiniz yol haritasını uygulama imkânımız olacak. Åžuranın geniÅŸ katılım ile organize edilmesine çok önem veriyorum. 21. yüz yılda Türkiye'nin güçlü, bölgesinde lider olabilmesi için eÄŸitim sisteminin çok güçlü olması gerek. Son 20 yılda eÄŸitime çok büyük yatırım yapıldı.

EÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸi, okullar arası baÅŸarı farkı. Liseler arası baÅŸarılar farkını azaltmak için geçmiÅŸ bakanlarda çok büyük çaba harcadılar. Bizim asıl odaklanmamız gereken nokta, eÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸini arttırmak. Gelen görüÅŸleri herhangi bir noktaya çekmeden doÄŸru bir ÅŸekilde uygulamayı hedefliyoruz. Sizden gelen öneriler ile eÄŸitim politikamızı oluÅŸturacağız.

"MÄ°LLÄ° EĞİTÄ°M BAKANLARININ O KADAR UZUN SÜRELERÄ° YOK SAYIN BAKANIM"

Biraz önce Sayın bakanımız 21. Milli EÄŸitim Åžurası’nın, tüm ÅŸuraların bir deÄŸerlendirmesi olarak düzenlememizle ilgili bir teklifte bulundu ve ‘Ä°nÅŸallah sayın bakan yapar’ dedi. Tabii Milli EÄŸitim bakanlarının o kadar uzun süreleri yok sayın bakanım, sizlerin de bildiÄŸi gibi.

MEB olarak 20. Milli EÄŸitim Åžurasını izleme ve deÄŸerlendirme raporlarını 3 ayda bir yayınlayacağız. MEB hangi mesafeyi aldı bunu tüm kamuoyu ile paylaÅŸacağız. Bizim amacımız tüm dünya ile rekabet edebilecek gençler yetiÅŸtirmek. Ä°zleme ve deÄŸerlendirme raporları ile herkes ile paylaÅŸacağız. Sizin burada bir günde olsa harcayacağınız mesai gerçekten çok önemli. GeçmiÅŸ ÅŸuralarda izlenen prosedürlerin tamamı bu ÅŸûra içinde uygulandı. Yıllardan beri söylenen ÖÄŸretmenlik Meslek Kanununun olması için yıllardır çaba sarf ediliyor. Bu çaba da 20. ÅŸurada cevap buldu.

Eski Bakanlardan Nabi Avcı, Millî EÄŸitim Bakanı Özer'e kalem takdim etti.

Özer ise "Sayın Bakanımıza çok teÅŸekkür ediyorum. Ä°nÅŸallah 21. ÅŸûrayı düzenleyecek Millî EÄŸitim Bakanımıza da eÄŸer beni davet ederse ÅŸûraya bu kalemi takdim edeceÄŸim. Dolayısıyla bu kalem bundan sonra geleneksel bir sembol olarak inÅŸallah devam edecek." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

20. Millî EÄŸitim Åžûrası Divan BaÅŸkanı Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, toplantının sonunda divan heyetini takdim etti.

Buna göre Divan BaÅŸkanvekili Bakan Yardımcısı Petek AÅŸkar, Divan BaÅŸkanvekili Talim ve Terbiye Kurulu BaÅŸkanı Cihad Demirli, raportörler YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Ömer Açıkgöz, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve Ä°stanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile özel öÄŸretim kurumlarını temsilen Metin Özer yer aldı.

 

 

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI