BAKAN ÖZER SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

BAKAN ÖZER SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ


  • 02 Aralık 2021 PerÅŸembe
349 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer 20. Milli EÄŸitim Åžurası'nı deÄŸerlendirdi. Bakan Özer, 20. Millî EÄŸitim Åžûrası'nda alınacak tavsiye kararlarına iliÅŸkin önceki ÅŸûralardan farklı bir uygulamaya gideceklerini ve bu kararlarla ilgili atılan her adımı raporlarla tüm kamuoyuyla ve ÅŸûra üyeleriyle paylaÅŸacaklarını söyledi.

Åžûrada alınan tavsiye niteliÄŸindeki kararların gerçekleÅŸtirilme düzeylerinin kamuoyuyla paylaşılacağının altını çizen Özer, "Bakanlık olarak bu sürecin takipçisi olacak ve ÅŸeffaf bir ÅŸekilde yapılan her ÅŸeyi tüm kamuoyuyla paylaÅŸacağız." diye konuÅŸtu.

Özer, ÅŸûranın eÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸi teması altında temel eÄŸitimde fırsat eÅŸitliÄŸine, mesleki eÄŸitimin güçlendirilmesine ve öÄŸretmenlerin mesleki geliÅŸiminin desteklenmesine odaklandığını belirtti.

 "Gelen görüÅŸlerle görmediÄŸimiz noktaları veyahut yanlış deÄŸerlendirdiÄŸimiz noktaları, ortak bir kolektif akılla tekrar kontrol etme imkânımız olacak. Dolayısıyla alınan ortak kararları da rahat bir ÅŸekilde uygulamaya geçireceÄŸiz.

Åžûrada çok geniÅŸ katılımcı bulunuyor. Hazırlık sürecinde de çok büyük katılım oldu. Öncelikle internet üzerinden yaklaşık 33 bin farklı görüÅŸ bakanlığımıza ulaÅŸtı. Yine 26 bölgede çok geniÅŸ katılımla sendikalardan sivil toplum kuruluÅŸlarına kadar yükseköÄŸretim kurumlarından öÄŸrenci, öÄŸretmen ve velilere kadar gerçekten eÄŸitime dokunan her kesimin bir ÅŸekilde katkı verdiÄŸi bir süreç iÅŸledi. Bundan da son derece mutluyuz." deÄŸerlendirmesinde bulundu.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI