Bakan Mahmut Özer'den Uzman Öğretmenlik Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Açıklaması

Bakan Mahmut Özer'den Uzman Öğretmenlik Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Açıklaması


  • 02 Aralık 2021 PerÅŸembe
2018 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer 20. Milli EÄŸitim Åžurası'nı deÄŸerlendirdi. Bakan Özer, 20. Millî EÄŸitim Åžûrası'nda alınacak tavsiye kararlarına iliÅŸkin önceki ÅŸûralardan farklı bir uygulamaya gideceklerini ve bu kararlarla ilgili atılan her adımı raporlarla tüm kamuoyuyla ve ÅŸûra üyeleriyle paylaÅŸacaklarını söyledi.

ÖÄŸretmenlik Meslek Kanunu'nda öÄŸretmenliÄŸin kariyer mesleÄŸi olarak tanımlanacağını adaylık, öÄŸretmenlik, uzman öÄŸretmenlik ve baÅŸöÄŸretmenlik alanlarında hakların, görevlerin ve sorumlulukların da netleÅŸtirileceÄŸine iÅŸaret eden Özer, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü:

"Uzman öÄŸretmenlikte 10 yıl deneyimi olan öÄŸretmenlerimiz bir eÄŸitimden geçecekler, eÄŸitimden geçtikten sonra yazılı sınava girecekler. Yazılı sınavda baÅŸarılı olan, 10 yıl görev yapan öÄŸretmenlerimiz uzman öÄŸretmen olacaklar. Uzman öÄŸretmenlerimiz, hem bir derece alacaklar hem de maaÅŸlarında 1000 liralık iyileÅŸtirme olacak.

 

10 yılını doldurmuÅŸ öÄŸretmenlerimiz, yüksek lisans yapmışsa alanı ne olursa olsun, tezli olsun, tezsiz olsun, uzman öÄŸretmenlik yazılı sınavından muaf olacaklar. Aynı ÅŸekilde 10 yıl uzman öÄŸretmen olmuÅŸ öÄŸretmenlerimiz de baÅŸöÄŸretmenlik için eÄŸitimlerini tamamladıktan sonra tekrar yazılı sınava girecekler. Sınavda baÅŸarılı olanlar baÅŸöÄŸretmen olacak ve ilave bir derece alacak, ayrıca maaÅŸlarında da 2000 lira iyileÅŸtirme olacak. Doktora yapmış olan öÄŸretmenlerimiz de baÅŸöÄŸretmenlik yazılı sınavından muaf olacak. Dolayısıyla hem bir kariyer sistemi oluÅŸacak, aynı zamanda öÄŸretmenlerin lisansüstü eÄŸitime teÅŸvik edilmesi ile ilgili de çok ciddi bir adım atılmış olacak. Önümüzdeki yıllarda öÄŸretmenlerimizin, yüksek lisans ve doktora eÄŸitimlerine çok yoÄŸun bir ÅŸekilde yöneleceklerine inanıyorum. Çünkü çok ciddi bir iyileÅŸtirme gerçekleÅŸtirilmiÅŸ olacak. Birinci derecedeki öÄŸretmenlerimizin ek göstergeleri 3600 olacak."

1 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI