CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNUN İÇERİĞİNİ AÇIKLADI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNUN İÇERİĞİNİ AÇIKLADI


  • 02 Aralık 2021 PerÅŸembe
610 görüntülenme

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, BeÅŸtepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki 20. Milli EÄŸitim Åžurası'na katıldı. CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan 20. Milli EÄŸitim Åžurası'nda açılış konuÅŸmasında önemli açıklamalarda bulundu.

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, çalışmaları tamamlanan ÖÄŸretmenlik Meslek Kanunu'nu kısa sürede Meclise sunacaklarını belirterek "Bu düzenleme sayesinde öÄŸretmenlerimiz, tarihte ilk kez kapsamlı ve bütüncül bir meslek kanununa kavuÅŸacaklar.

Tabii bunu yaparken de öÄŸretmenlerimizin sesine kulak tıkamıyoruz. ÖÄŸretmenlerimizin özlük haklarını artırmayı, mali ve sosyal imkânlarını geniÅŸletmeyi, çalışma ÅŸartlarını iyileÅŸtirmeyi asla ihmal etmiyoruz.

Türkiye ekonomisi güçlendikçe ortaya çıkan katma deÄŸerden, diÄŸer meslek grupları ile birlikte öÄŸretmenlerimizin de faydalanmasını saÄŸladık. BaÅŸkaları öÄŸretmenlerimizi tehditle meÅŸgulken biz son olarak 24 Kasım ÖÄŸretmenler Günü'nde bir müjdemizi daha eÄŸitim camiamızla paylaÅŸtık. Çalışmaları tamamlanan ÖÄŸretmenlik Meslek Kanunu'nu inÅŸallah kısa sürede meclisimizin takdirine sunacağız.

Bu çalışma, öÄŸretmenlerimizin mevcut haklarına ilaveten yeni mali, sosyal ve özlük hakları da saÄŸlayacaktır. ÖÄŸretmenliÄŸi kariyer mesleÄŸi olarak tanımlayarak adaylık, öÄŸretmenlik, uzman öÄŸretmenlik ve baÅŸöÄŸretmenlik alanlarında hakları, görevleri ve sorumlulukları da netleÅŸtiriyoruz. Aynı ÅŸekilde öÄŸretmenlikte adaylık kaldırma sınavını artık bir kenara bırakıyoruz, bunun yerine öÄŸretmenlerin mesleki geliÅŸmeleri temelinde bir program uygulayarak adaylarımıza destek olacağız. ÖÄŸretmenlikte 10 yılını doldurmuÅŸ öÄŸretmenlerimize uzman öÄŸretmenlik imkânını getiriyoruz. EÄŸitimlerini tamamlayan ve yapılan sınavdan baÅŸarıyla geçen uzman öÄŸretmenlerimiz, hem bir derece alacaklar hem de maaÅŸlarında 1000 lira artış olacaktır. Yüksek lisans yapmış öÄŸretmenlerimiz ise sınavdan muaf tutulacaktır. 10 yıllık uzman öÄŸretmenler, eÄŸitimlerini tamamlayıp sınavda baÅŸarılı oldukları takdirde baÅŸöÄŸretmen unvanıyla görev yapacaklardır. Yine bu öÄŸretmenlerimize ilave bir derece verecek, ayrıca maaÅŸlarında da 2000 lira artışa gideceÄŸiz. Doktora yapmış öÄŸretmenlerimiz ise bu sınavdan muaf tutulacaktır.

Bunun yanı sıra birinci derecedeki öÄŸretmenlerimizin ek göstergelerini daha önce söz verdiÄŸimiz ÅŸekilde 3600'e çıkarıyoruz. Ayrıca sözleÅŸmeli öÄŸretmen ile kadrolu öÄŸretmen ayrımını da ortadan kaldırıyoruz. Mecburi hizmet hariç, özlük hakları, atamalar, mazeret tayinleri baÅŸta olmak üzere sözleÅŸmeli öÄŸretmenlerimiz kadrolu öÄŸretmenlerimizle aynı haklara sahip olacaklar. Tüm bu hususları içeren ÖÄŸretmenlik Meslek Kanunu'nun çok yakında Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin takdirine sunulmasını planladık.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI