CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖĞRETMEN MESLEK KANUNU ÇIKACAK

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÖĞRETMEN MESLEK KANUNU ÇIKACAK


  • 23 Kasım 2021 Salı
1276 görüntülenme

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, 24 Kasım ÖÄŸretmenler Günü dolayısıyla CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesinde Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer ve beraberindeki 81 ilden gelen öÄŸretmenlerle buluÅŸtu.   

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesinde gerçekleÅŸtirilen yemek programında yaptığı konuÅŸmada, "Bir kariyer mesleÄŸi olarak tamamlanacak öÄŸretmenlerimize 3600 ek gösterge baÅŸta olmak üzere saÄŸlayacağımız yeni hakların ÅŸimdiden hayırlı olmasını diliyorum.

ÖÄŸretmenlerimizin sıkıntılarını kendi sıkıntımız görerek ÅŸartları zorlama pahasına gereken her türlü adımı atıyoruz. Åžimdiye kadar ülkemizin imkanları geniÅŸledikçe, ortaya çıkan katma deÄŸerden özellikle öÄŸretmenlerimizin de istifade etmesini saÄŸladık. ÖÄŸretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında önemli iyileÅŸtirmelere gittik. Göreve yeni baÅŸlayan bir öÄŸretmenimizin maaşı 2002 yılında 470 lira iken, temmuz 2021 itibarıyla nereye çıktı biliyor musunuz? 5 bin 100 liraya yükseldi. Nereden nereye. 2002 yılında aynı öÄŸretmenin aylık 60 saatten aldığı toplam ek ders ücreti 165 lira iken temmuz 2021 itibarıyla bu rakam 1272 liraya çıktı. 2002 yılında ek ders ücreti ile birlikte bir öÄŸretmenin eline toplam 635 lira geçerken bugün 6 bin 372 lira geçmektedir. Ayrıca yine 2002 yılında bir öÄŸretmenin eÄŸitim öÄŸretim hazırlık ödeneÄŸi 175 lira iken bu sene itibarıyla bu rakam 1250 liraya ulaÅŸmıştır. Büyük Türkiye vizyonuna yakışır biçimde büyük Türkiye'nin mimarları olan öÄŸretmenlerimizi korumayı, gözetmeyi sürdüreceÄŸiz."

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, konuÅŸmasında öÄŸretmenlere bazı müjdeler vermek istediÄŸini belirterek, sözlerini ÅŸöyle sürdürdü: "ÖÄŸretmenlerimizin haklarını güvence altına alacak, bir ÖÄŸretmenlik Meslek Kanunu çıkarmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Meclis sürecinin ardından yürürlüÄŸe girecek bu kanunla, mevcut hakları korunan öÄŸretmenlerimize ilave mali ve sosyal haklar da saÄŸlıyoruz. Artık bir kariyer mesleÄŸi olarak tamamlanacak öÄŸretmenlerimize 3600 ek gösterge baÅŸta olmak üzere saÄŸlayacağımız yeni hakların ÅŸimdiden hayırlı olmasını diliyorum."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI