MEB AÇIKLADI. BU SINAVLAR ONLİNE YAPILACAK

MEB AÇIKLADI. BU SINAVLAR ONLİNE YAPILACAK


  • 12 Kasım 2021 Cuma
709 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanlığınca açık öÄŸretim okulları sınavlarının 4 Aralık'tan 10 Aralık saat 23.59'a kadar çevrim içi ortamda yapılması kararı alındı.

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer imzasıyla illere gönderilen yazıya göre, Bakanlık bünyesinde faaliyetlerini yürüten açık öÄŸretim okullarının 2021-2022 eÄŸitim öÄŸretim yılı birinci dönem sınavlarının 4 Aralık saat 09.30'dan 10 Aralık saat 23.59'a kadar çevrim içi ortamda yapılması kararı alındı. Bu kapsamda sınavlar, bu döneme mahsus çevrim içi yapılacak.

2021-2022 eÄŸitim öÄŸretim yılı birinci dönem sınavları için daha önce ders seçimi yapmış olan öÄŸrencilerin bu ders seçimlerine göre sınava katılabilmesi, yeniden ders seçimi yapmak isteyenlerin 17-30 Kasım arasında ders seçimlerini yapabilmeleri saÄŸlanacak.

Sınavın ilk günü itibarıyla 18 yaşından gün almamış öÄŸrenciler, mevcut ders seçme kriterleri doÄŸrultusunda istemeleri hâlinde ders seçimi yapabilecek. 18 yaşından gün almış öÄŸrenciler; istemeleri hâlinde dönem ve kredi sınırlaması olmaksızın haftalık ders çizelgelerinde belirtilen derslerden, varsa önce alt dönemin baÅŸarısız olunan ortak ve zorunlu derslerini, sonra birbirini takip eden ortak ve zorunlu derslerini program bütünlüÄŸü içinde sırasıyla en fazla 20 ders olacak ÅŸekilde seçebilecek.  

Açık öÄŸretim ortaokulu öÄŸrencileri, 2021-2022 eÄŸitim öÄŸretim yılı birinci dönem sınavları için tekrar ders atama iÅŸlemleri yapılmadan daha önce atanan derslerden çevrim içi sınavlara katılabilecek.

Açık öÄŸretim imam hatip lisesi ve mesleki açık öÄŸretim lisesinin yüz yüze eÄŸitim ile verilen dersleri, ilgili mevzuat hükümlerine göre yapılacak.

Öte yandan, açık öÄŸretim okullarında mezuniyet ÅŸartlarını taşıyan ve sınava katılması gerekmeyenlerden sınav katılım ücreti ödeyen öÄŸrenciler ile açık öÄŸretim okulları ilk kayıt ve kayıt yenileme dönemlerinde, sınav katılım ücreti hesabına sehven para yatıranlara, ücret iadeleri yapılacak.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI