MEHMET CEYHAN 5.DALGA BAÅžLADI

MEHMET CEYHAN 5.DALGA BAÅžLADI


  • 08 Kasım 2021 Pazartesi
304 görüntülenme

 Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, 5. dalga uyarısı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı BaÅŸkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan salgındaki son durum hakkında sosyal medya hesabından deÄŸerlendirmede bulundu.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'ın açıklamaları ÅŸu ÅŸekilde:

"AVRUPA’DA 4. DALGA BÄ°TMEDEN 5. DALGA BAÅžLADI - Aslında hala 1. dalgadayız ama 2,3,4. dalga halk arasında kabul gördüÄŸü için, artık öyle isimlendiriyorum. - Daha önce dalgalar arasında günlük vaka sayıları bir süre düz çiziyordu.

Türkiye’de 1.-2. dalga arası günlük 1.000, 2.-3. dalga arası 5.000, 3.-4. dalga arası 10.000 vaka gözlendi. Bu kez Avrupa’da çok sayıda ülkede 4. dalga bitmeden, 5. dalga baÅŸladı. Bunun nedenleri:
1) Önlemlerin ve kısıtlamaların yetersizliÄŸi,
2) Ä°ÅŸ yerlerinde, toplu taşımada ve toplanmalarda(düÄŸünler, kapalı alanlarda toplantılar, spor karşılaÅŸmaları, kongreler, okullar) artan kalabalıklar, - Etkenin özelliÄŸi: Delta varyantının bulaÅŸma özelliÄŸi - Aşı ile % 80 toplumsal korunma hedefinden giderek uzaklaÅŸmamız,

Aşılama % 80 orana ulaÅŸmadıkça, aşılanma arttığında doÄŸru orantılı olarak vaka sayısının da azalacağı yanılgısı. Dikkatli olmalıyız, önlemleri artırmazsak aynı durumu biz de yaÅŸarız. Vaka artan ülkelerde günlük ölü sayıları da artıyor." uyarısında bulundu.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI