DGS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

DGS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI


  • 27 Ekim 2021 ÇarÅŸamba
241 görüntülenme

15 - 21 Ekim 2021 tarihleri arasında tercihleri alınan Meslek Yüksekokulları ile AçıköÄŸretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans ÖÄŸrenimine Dikey GeçiÅŸ Sınavı (2021-DGS) ek yerleÅŸtirme iÅŸlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, ek yerleÅŸtirme sonuçlarına 27 Ekim 2021 tarihinde 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday ÅŸifreleri ile eriÅŸebilirler.

Bir yükseköÄŸretim programını kazanan adayların kayıt iÅŸlemleri ilgili üniversite tarafından 02 - 05 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, YükseköÄŸretim Kurulu BaÅŸkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduÄŸu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, adresi üzerinden 02 - 03 Kasım 2021 saat 23.59'a kadar elektronik kayıt iÅŸlemlerini gerçekleÅŸtirebileceklerdir.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt iÅŸlemlerinde sorun yaÅŸamamaları için e-kayıt iÅŸlemlerinin baÅŸarıyla gerçekleÅŸtirildiÄŸine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

E-kayıt iÅŸlemlerini baÅŸarıyla tamamlayan adayların, yerleÅŸtirildikleri üniversitelerin web sitelerinde duyurulacak olan tarihlerde yapılacak ders kayıt iÅŸlemleri için üniversitelerine giderek kendilerinden istenen belgeleri yetkililere sunmaları gerekmektedir.

Kayıt için adayların, yerleÅŸtirildikleri yükseköÄŸretim programının baÄŸlı bulunduÄŸu Üniversiteye süresi içinde baÅŸvurmaları gerekmektedir.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI