MEB'DEN İNTERNET ERİŞİM UYARISI

MEB'DEN İNTERNET ERİŞİM UYARISI


  • 23 Ekim 2021 Cumartesi
460 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanlığı Yenilik ve EÄŸitim Teknolojileri Genel MüdürlüÄŸü tarafından il-ilçe ve okul müdürlüklerine internet eriÅŸimi uyarısı yapıldı.

Bakanlığımızca kablolu ÅŸebeke veya Wi-max ile internet eriÅŸimi imkanı bulunmayan okullara 4.5G GSM ÅŸebekesi veya Türksat A.Åž. uyduları üzerinden VSAT internet eriÅŸimi hizmeti saÄŸlanmaktadır.

Yapılan saha çalışmalarında kablolu ÅŸebeke veya Wi-max ile internet eriÅŸimi imkanı olmadığı için 4.5G GSM ÅŸebekesi veya uydu ile internet eriÅŸim saÄŸlanan bazı okullara zaman içerisinde kablolu ÅŸebeke veya Wi-max ile internet eriÅŸimi imkânı saÄŸlanmasına raÄŸmen GSM veya uydu internet hizmetinin de devam ettirildiÄŸi görülmüÅŸ olup kamu zararı oluÅŸmaması için bu durumdaki okulların GSM ve VSAT uydu internet hizmetlerinin sonlandırılması için Genel MüdürlüÄŸümüze bildirilmesi gerekmektedir.

Ayrıca Bakanlığımız internet eriÅŸimi politikaları doÄŸrultusunda okullara filtreli olarak Türk Telekom A.Åž. tarafından saÄŸlanan MEB XDSL veya MEB Fiber tarifeleri dışındaki farklı tarife ve paketleri kullanmaları uygun olmayıp, MEB paketi dışında internet aboneliÄŸi bulunan okulların ivedi olarak MEB internet paketlerine geçiÅŸ yapması ve Ä°l/Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüklerince fatura ödemesi yapılırken okullara ait internet hizmeti faturalarından ilgili okulun MEB internet paketlerini kullanıp kullanmadığı kontrol edilerek ödeme yapılması gerekmektedir.

GereÄŸini bilgilerinize rica ederim."

Kemal Varın NUMANOÄžLU Bakan a. Genel Müdür

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI