BAKAN KOCA'DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÇAĞRI

BAKAN KOCA'DAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÇAĞRI


  • 14 Ekim 2021 PerÅŸembe
258 görüntülenme

SaÄŸlık Bakanlığı Bilim Kurulu video konferans yöntemiyle toplandı. Aşılama ve koronavirüsle mücadelenin ele alındığı toplantı sonrası açıklama yapan SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca ÅŸu ifadeleri kullandı.

"Bilim Kurulumuz bugün salgının seyri, gençler üzerindeki ektisi, aşı programımız ve yerli aşımız Turkovac'ın güncel durumunu deÄŸerlendirmek üzere bir araya geldi.

Son günlerde vaka sayılarında bir sıçrama yaÅŸanmamasına raÄŸmen her yeni gün küçük artışlarla salgın tehdidini devam ettirmektedir. Bu gidiÅŸat sadece yeni vaka sayılarına deÄŸil kayıplarımıza da yansımaktadır. Özellikle aşı olmamış ya da aşısı tamamlanmamış nüfusta vaka sayıları artış göstermekte ve bu durumdaki vatandaÅŸlarımız hastanede tedavi görmeye ve yoÄŸun bakıma ihtiyaç duymaktadır. Ek hastalığı olan büyüklerimiz de ağır ÅŸekilde etkilenmeye devam etmektedir.

"YÜZDE 40'I 23 YAÅž ALTI VATANDAÅžLARIMIZDAN OLUÅžMAKTADIR"

Okullarda hareketliliÄŸin baÅŸlaması ile birlikte vakaların yaÅŸ ortalaması düÅŸmeye baÅŸlamıştı. Üniversitelerimiz de birer birer açılmaya baÅŸladılar ve bu hareketlilik de bir artışa neden olabilecek. Üniversiteli kardeÅŸlerimizi eÄŸitimlerini kesintisiz sürdürebilmek ve sevdiklerine virüs taşımamak için hızla ve topluca aşı olmaya davet ediyorum. Unutmayalım ki, ÅŸu an aktif vakalarımızın yaklaşık %40'ı 23 yaÅŸ altı vatandaÅŸlarımızdan oluÅŸmaktadır.

"AÅžILARINI TAMAMLAMAYA DAVET EDÄ°YORUM"

Aşı programımızda da bir miktar yavaÅŸlama hissedilir hale geldi. Aşıların etkililiÄŸi ve hastaneye yatışları azalttığı tartışmasız bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır. Aşı olarak toplum bağışıklığını elde etmeli ve salgının seyrine dur demeliyiz. Yakında yaÅŸanmaya baÅŸlayan hareketlilik sebebiyle özellikle üniversite öÄŸrencilerimizi acilen aşı olmaya ve aşılarını tamamlamaya davet ediyorum.

"KENDÄ° AÅžIMIZ DEVREYE GÄ°RECEKTÄ°R"

Ülkemiz için son derece önemli bir geliÅŸme de kendi aşımızı geliÅŸtirmiÅŸ olmamızdır. Kendi aşımız kendi gücümüzdür. Turkovac aşımızın diÄŸer aşılar üzerine hatırlatma dozu olarak uygulandığı bir faz 3 çalışması devam etmektedir. Bu çalışma tamamlandığında acil kullanım için onaylanabilecek ve yaygın kullanım için seri üretime geçilerek kendi aşımız devreye girecektir.

Kendi aşımızın kullanılması için iki doz aşısını olmuÅŸ saÄŸlıklı kiÅŸilerin Turkovac aşı hatırlatma dozu uygulaması çalışmasına katılmasına ihtiyaç var. Kendi aşımızın ortaya çıkmasında ben de varım diyen tüm gönüllülerimizi çalışmaya katılmaya davet ediyorum. Kendi gücümüzü ele almazsak dışa bağımlı kalacağımız gerçeÄŸini akıllarımızdan çıkarmayalım. Aşımıza sahip çıkarak bir an önce devreye girmesini temin edelim. Yerli aşımızı ürettiÄŸimizde ihtiyaç sahiplerine aşı ulaÅŸtıracak bir ülke olacağız. Aksi halde ise aşıya ihtiyaç duyan ülke olarak kalacağız. Yerli aşımıza destek verin.

Artık kısıtlama yok, çünkü aşı var. Ancak, aşı olarak bağışıklık saÄŸlayabilirsek ek tedbirlere gerek kalmayacak. Topluca aşı olmadan bu mümkün deÄŸil. Aşı olan vatandaÅŸlarımız kendileri aşı olsalar dahi tedbirlere uyarak virüsün yayılımını kısıtlayabilir. Tedbirlere uyma sorumluluÄŸuna tüm aşı olmuÅŸ vatandaÅŸlarımızı davet ediyorum. Çok daha büyük bir sorumluluk olan aşı olmayı halen ertelemiÅŸ olanlar varsa onların da ellerini çabuk tutmalarını rica ediyorum.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI