BAKAN ÖZER NET KONUŞTU 'HİÇBİR PROBLEM YOK'

BAKAN ÖZER NET KONUŞTU 'HİÇBİR PROBLEM YOK'


  • 13 Ekim 2021 ÇarÅŸamba
515 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, programı kapsamında AÄŸrı ValiliÄŸini ziyaret etti. Åžeref defterini imzaladıktan sonra basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Özer, 81 ilde yüz yüze eÄŸitimde 6 haftayı baÅŸarılı bir ÅŸekilde geride bıraktıklarına iÅŸaret etti. Sürecin planlandığı gibi çok baÅŸarılı bir ÅŸekilde devam ettiÄŸini dile getiren Özer, "BildiÄŸiniz gibi okul kapatma deÄŸil, sınıf ve vaka bazlı kapatmayla ilgili bir sistematik geliÅŸtirdik. Herhangi bir vaka veya yakın temas olması durumunda yüz yüze eÄŸitime 10 gün ara veriliyor. ÖÄŸrencilerimiz evlerine gittiÄŸi zaman canlı dersle, dijital platformlar üzerinden eÄŸitimlerini sürdürüyor." diye konuÅŸtu.

"Bugün itibariyle tüm sınıfları kapalı olan hiçbir okul bulunmamaktadır"

Bakan Özer, ÅŸu ana kadar aynı anda kapatılan maksimum 3 okul olduÄŸunu vurgulayarak ÅŸöyle konuÅŸtu: "Onlar da 10 gün sonra eÄŸitim öÄŸretime devam etti. BilindiÄŸi üzere bizim eÄŸitim sistemimiz, devasa bir eÄŸitim sistemi.  18 milyon öÄŸrencinin ve 1.2 milyon öÄŸretmenin olduÄŸu 20 milyonluk kitleyi ilgilendiren bir sistem. Sistemimiz içinde 57 bin 108'i devlet okulu olan 71 bin 820 okulumuz bulunmakta. Bugün itibariyle tüm sınıfları kapalı olan hiçbir okul bulunmamaktadır. 850 bin dersliÄŸin içinde elbette kapatılan sınıflarımız vardır, onlar da peyderpey 10 günlük süre zarfında SaÄŸlık Bakanlığının belirleÅŸmiÅŸ olduÄŸu kurallar çerçevesinde sisteme geri dönmektedir. Daha önceden kapatılan 1158 sınıf, bugün itibarıyla eÄŸitim öÄŸretime baÅŸlatılmıştır. Sistemde hiçbir problem yok, sistem baÅŸarılı ÅŸekilde yüz yüze eÄŸitimle ilgili mekanizmayı iÅŸletiyor ve güvenli ÅŸekilde, SaÄŸlık Bakanlığının ve SaÄŸlık Bilim Kurulunun önerdiÄŸi yönergeleri doÄŸrultusunda iÅŸlemeye devam ediyor."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI