7 SORUDA YKS

7 SORUDA YKS


  • 08 Ekim 2021 Cuma
303 görüntülenme

Ölçme, Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi (ÖSYM), ikinci ek yerleÅŸtirmeyle ilgili adayların merak ettiklerini 7 baÅŸlıkta derledi. ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, sıkça sorulan soruların, adaylardan gelen sorulara göre güncelleneceÄŸi belirtildi.

1- 2021-YKS ikinci ek yerleÅŸtirme ne zaman yapılacak?

2021-YKS ikinci ek yerleÅŸtirme iÅŸlemleri, ek yerleÅŸtirmeden boÅŸ kalan kontenjanların belirlenmesinden sonra yapılacak. Ä°kinci ek yerleÅŸtirme iÅŸlemlerine iliÅŸkin tarihler, ÖSYM'nin internet adresinden adayların ve kamuoyunun bilgisine sunulacak.

2- 2021-YKS ikinci ek yerleÅŸtirmede kimler tercih yapabilecek?

2021 YKS ikinci ek yerleÅŸtirmede, merkezi yerleÅŸtirme ve ek yerleÅŸtirmede bir yükseköÄŸretim programına yerleÅŸmeyen adaylar ile TYT puanı 140-150 aralığında olan adaylar ve AYT/YDT puanı 170-180 aralığında olan adaylar tercih yapabilecek. Ayrıca, özel yetenek sınavı sonucu ile bir yükseköÄŸretim programına kayıt yaptıran adaylar da ikinci ek yerleÅŸtirmede tercihte bulunabilecek.

3- 2021-YKS ikinci ek yerleÅŸtirmede kimler tercih yapamazlar?

2021-YKS merkezi yerleÅŸtirme ve ek yerleÅŸtirmede ÖSYM tarafından bir yükseköÄŸretim programına yerleÅŸtirilen adaylar, 2021-YKS ikinci ek yerleÅŸtirmede tercih yapamayacak.

4- 2021-YKS ikinci ek yerleÅŸtirmede en küçük puan ÅŸartı olacak mı?

Evet. 2021-YKS ikinci ek yerleÅŸtirmede, merkezi yerleÅŸtirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluÅŸan, ancak yerleÅŸtirilen adaylardan bazılarının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluÅŸan Tablo-3'teki ön lisans programları ile Tablo-4'teki lisans programlarını, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eÅŸit veya daha büyük yerleÅŸtirme puanına sahip olan adaylar, merkezi yerleÅŸtirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluÅŸmayan programları ise ilgili yerleÅŸtirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebilecek.

5- 2021-YKS ikinci ek yerleştirmede başarı sırası şartı olan programları kimler tercih edebilecek?

BaÅŸarı sırası gerektiren yükseköÄŸretim programlarını, merkezi yerleÅŸtirme ve ek yerleÅŸtirmede olduÄŸu gibi 2021-YKS ikinci ek yerleÅŸtirmede de sadece ilgili baÅŸarı sırası ÅŸartını saÄŸlayan adaylar tercih edebilecek.

6- 2021-YKS ikinci ek yerleÅŸtirmede kullanılmak üzere yerleÅŸtirme puanı hesaplanan adaylar, 2021-YKS ikinci ek yerleÅŸtirmede baÅŸarı sırası ÅŸartı olan programları tercih edebilecek mi?

2021-YKS sonuçlarına göre SAY, SÖZ, EA ve DÄ°L puan türlerinde sınav puanı 170-180 aralığında olup ilgili yerleÅŸtirme puanı hesaplanan adaylardan Y-SAY, Y-SÖZ ve Y-EA puanı hesaplanan adaylar, gereken baÅŸarı sırası koÅŸulunu saÄŸlayamadıkları için baÅŸarı sırası koÅŸulu olan programları tercih edemeyecek. Y-DÄ°L puanı hesaplanan tüm adaylar ise DÄ°L puan türünde baÅŸarı sırası koÅŸulunu saÄŸladıkları için öÄŸretmenlik programlarını tercih edebilecek.

7- 2021-YKS ikinci ek yerleÅŸtirmede kullanılmak üzere hesaplanan yerleÅŸtirme puanları için baÅŸarı sırası sonuç belgelerinde neden yer almamaktadır?

2021-YKS ikinci ek yerleÅŸtirmede, merkezi yerleÅŸtirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluÅŸan, ancak yerleÅŸtirilen adaylardan bazılarının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluÅŸan ön lisans ve lisans programlarını, ilgili programın puan türünde programın en küçük puanına eÅŸit veya daha büyük yerleÅŸtirme puanına sahip olan adaylar, merkezi yerleÅŸtirmede kontenjanı dolmayan ve en küçük puanı oluÅŸmayan programları ise ilgili yerleÅŸtirme puanı hesaplanmış tüm adaylar tercih edebileceklerinden sonuç belgelerinde, ikinci ek yerleÅŸtirmede kullanılmak üzere hesaplanan yerleÅŸtirme puanları için baÅŸarı sırası yer almamaktadır.

 

 

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI