2021 KPSS BRANÅž BAZINDA SIRALAMALAR BELLÄ° OLDU

2021 KPSS BRANÅž BAZINDA SIRALAMALAR BELLÄ° OLDU


  • 27 Eylül 2021 Pazartesi
2579 görüntülenme

2021 Kamu Personel Seçme Sınavına (2021-KPSS Lisans) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branÅŸ bazında sıralamaları ÖSYM Aday Ä°ÅŸlemleri Sistemine yansıtılmıştır. Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve ÅŸifreleri ile branÅŸ bazında sıralamalarını öÄŸrenebileceklerdir.

BranÅŸ bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluÅŸturulmuÅŸ; kendileri ile aynı alanda sınava giren diÄŸer adaylar arasında kendi baÅŸarı durumlarını deÄŸerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliÄŸi taşımaz. Her türlü deÄŸerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. BranÅŸ bazında sıralama iÅŸlemleri adayların (YÖKSÄ°S sistemi üzerinden çekilmiÅŸ olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili iÅŸlemlerin yapıldığı tarih itibariyle aktif olarak bulunan eÄŸitim bilgileri ve bu tarih itibari ile sistemde aktif eÄŸitimi gözükmeyen adayların ise, baÅŸvuru da belirttikleri eÄŸitim bilgileri baz alınarak hazırlanmıştır.

MEB tarafından gerçekleÅŸtirilen öÄŸretmen alımlarında KPSS P10, P120 ve P121 puan türleri kullanılmaktadır. Milli EÄŸitim Bakanlığınca öÄŸretmenliÄŸe atanacakların sıralamaları; alanlara göre mezun oldukları yükseköÄŸretim programları, mezun oldukları yıllar ve öncelikleri, TTK kararlarına göre kontrol edilerek, adayların alan bazındaki baÅŸvuruları esas alınarak belirlenmektedir. Bu nedenle öÄŸretmen adaylarının branÅŸ bazında sıralama bilgilerini kontrol ederken bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Adayların branÅŸ bazında sıralamaları incelerken göz önünde bulundurması gerekenleri içeren teknik açıklama metnine aÅŸağıdaki baÄŸlantıdan eriÅŸilebilir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAÅžKANLIÄžI

BranÅŸ Bazında Sıralamaları ÖÄŸrenmek Ä°çin Tıklayınız

BranÅŸ Bazında Sıralamalar Hakkında Teknik Açıklama

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI