AÇIKÖĞRETİM SINAVLARI E SINAV SALONLARINDA YAPILACAK

AÇIKÖĞRETİM SINAVLARI E SINAV SALONLARINDA YAPILACAK


  • 25 Eylül 2021 Cumartesi
734 görüntülenme

Yeni planlama ile 2021 yılı sonuna kadar 156 yeni e Sınav salonu oluÅŸturup 81 ildeki e Sınav salonu sayısını 500'e çıkarma kararı alındı.

500 e-Sınav salonundan aynı anda 11 bin kiÅŸi yararlanabilecek. Böylece Millî EÄŸitim Bakanlığı, Türkiye'de aynı anda en fazla kiÅŸinin hizmet alabildiÄŸi e-Sınav merkez ağına sahip olacak. E-sınav merkezlerinde ehliyetten mesleki eÄŸitimde kalfalık ve ustalık sınavlarına, pek çok sayıda sınav yapıldığını belirten Millî EÄŸitim Bakanı Mahmut Özer, bu merkezlerde diÄŸer kurumlara da sınav hizmeti verilebildiÄŸini hatırlattı.

Özer ÅŸunları kaydetti: "Dört beceride Türkçe sınavı gibi uygulamalarımızı da bu merkezlerde yapıyoruz. Dolayısıyla e-Sınav merkezlerimizin kullanım kapasitesi giderek artıyor. ÖÄŸrencilerimizin ve vatandaÅŸlarımızın bu merkezlere kolay eriÅŸebilmeleri, bizim sunduÄŸumuz hizmetin kalitesi açısından oldukça önemli. Bu nedenle 2021 yılında özellikle ilçelerimizdeki e-Sınav merkezi sayısında ciddi bir artış planladık."    

2022 yılında açık ortaokul ve açık lise sınavları da e-Sınav merkezlerinde yapılacak

e-Sınav merkezlerinin kullanımının yaygınlaÅŸacağını aktaran Bakan Özer, "Önümüzdeki yıl açık ortaokul ve lise sınavlarını da e-Sınav merkezlerinde yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." dedi.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI