MSB 2 BİN 533 KADROLU İŞÇİ ALIMI

MSB 2 BİN 533 KADROLU İŞÇİ ALIMI


  • 02 Temmuz 2021 Cuma
362 görüntülenme

Milli Savunma Bakanlığı'na Ä°ÅžKUR üzerinden 2 bin 533 kadrolu kamu iÅŸçisi alımı için baÅŸvuru iÅŸlemleri baÅŸladı. Milli Savunma Bakanlığında istihdam edilmek üzere 2.533 iÅŸçi alınacaktır. BaÅŸvurular 2 Temmuz itibariyle baÅŸladı.

BAÅžVURU ÅžARTLARI

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

2. Son baÅŸvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış olmak.

3. Affa uÄŸramış olsa bile Devletin güvenliÄŸine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin iÅŸleyiÅŸine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devletin sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüÅŸvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı deÄŸerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak.

4. Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliÄŸine karşı faaliyette bulunduÄŸuna karar verilen yapı, oluÅŸum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliÄŸi, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı bulunmamak.

5. Terör örgütleriyle eylem birliÄŸi içerisinde olmamış, bu örgütlere yardım etmemiÅŸ, kamu imkân ve kaynaklarını bu örgütlere desteklemeye yönelik kullanmamış ya da kullandırmamış, bu örgütlerin propagandasını yapmamış olmak.

6. Kamusal haklarını kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak.

7. Askerlikle ilişiği olmamak (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).

8. Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaÅŸlılık veya malullük aylığı almıyor olmak.

9. BaÅŸvurunun son tarihi itibarıyla iÅŸ gücü taleplerinde belirtilen bölümlerden mezun olmak veya son baÅŸvuru tarihi itibarıyla ilanda belirtilen mesleki yeterlilik belgesi/ustalık belgesine sahip olmak ve belirtilen diÄŸer özel ÅŸartları saÄŸlamak (Mesleki yeterlilik belgesi veya ustalık belgesine hak kazanmasına raÄŸmen, son baÅŸvuru tarihi itibarıyla belgesi düzenlenmemiÅŸ olanlar da baÅŸvuru yapabileceklerdir. Ancak, belge kontrollerinde adayların bu durumu ispatlayıcı belge ibraz etmeleri gerekmektedir).

10. Ä°ÅŸe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmelik'in 5'inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak.

11. Öncelik hakkına sahip olanlardan, baÅŸvuruda bulundukları ilana Millî Savunma Bakanlığınca davet edildikleri halde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, iÅŸi reddeden veya kamuda sürekli iÅŸçi statüsünde iÅŸe yerleÅŸenlerin öncelik hakkı ortadan kalkacaktır.

12. Kamu kurum ve kuruluÅŸlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin baÅŸvuruları kabul edilmeyecektir.

13. Her aday, Ä°ÅžKUR'da yayımlanan listede belirtilen bir ilana (bir iÅŸ yeri ve bir meslek koluna) baÅŸvuru yapabilir. Birden fazla ilana baÅŸvuru yapanlar ile Millî Savunma Bakanlığında ücretleri genel bütçeden ödenen bir iÅŸ yerinde çalışmakta olan iÅŸçilerden müracaat edenlerin baÅŸvuruları kabul edilmeyecektir.

14. Ä°ÅŸe yerleÅŸtirme yapılabilmesi için adaylardan, arÅŸiv araÅŸtırması ve/veya güvenlik soruÅŸturmasının olumlu sonuçlanması ve baÅŸvuru yaptığı meslek kolunda çalışmasında saÄŸlık yönünden sakınca bulunmadığına dair saÄŸlık raporu aranacaktır.

DÄ°ÄžER HUSUSLAR

1. Açık iÅŸ pozisyonları için sözlü/uygulamalı sınav yapılacaktır. Sınava açık iÅŸ gücü miktarının 4 katı oranında aday kabul edilecektir. Sınava girmeye hak kazanan adayların belirlenmesi maksadıyla ilgili Yönetmelik gereÄŸi kura çekimi yapılacaktır. Bu nedenle açık iÅŸ gücü miktarının 4 katı asil 4 katı yedek aday kura yöntemiyle belirlenecektir. Ä°ÅŸe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylar arasından açık iÅŸ gücü miktarının 4 katı asil, 4 katı yedek aday kurayla ayrıca belirlenecektir.

2. Kura çekimi, Millî Savunma Bakanlığı EÄŸitim Merkezi MüdürlüÄŸünde (Emniyet Mahallesi Celal Bayar Bulvarı No:77/A Yenimahalle/ANKARA) 28 Temmuz 2021 ÇarÅŸamba günü saat 10:30'da noter huzurunda yapılacaktır. Kura sonucunda belirlenen sözlü/uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylara ait liste Millî Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinden yayımlanacaktır. Bu yayım tebliÄŸ niteliÄŸinde olup adaylara ayrıca tebliÄŸ yapılmayacaktır.

3. Ä°stekli adayların kura çekimini izleyebilmeleri hususu, ülkemizi de etkisi altına alan KOVÄ°D-19 salgını nedeniyle alınacak tedbirler kapsamında ayrıca deÄŸerlendirilecektir.

4. Kura sonucuna göre sınava girmeye hak kazanan adayların ilanda belirtilen koÅŸulları taşıyıp taşımadıklarına iliÅŸkin olarak; eÄŸitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge vb. belgeleri kontrol edilecektir. Bu maksatla sınava girmeye hak kazanan adaylara belge kontrolü yapılacaktır. Belge kontrolü tarihleri ve yerleri MSB resmi internet sayfasından ilan edilecektir. Belge kontrolüne asil ve yedek adayların tamamı katılacaktır. Adaylar belge kontrolüne gelirken, belgelerin asılları ile birlikte fotokopilerini de getirecektir.

5. Belge kontrolü sonucunda, hatalı belge veya eksik belge nedeniyle baÅŸvurusu kabul edilmeyen kurada asil olarak seçilen adayın yerine, kurada yedek olarak seçilen ilk sıradaki belgesi tam olan yedek adaydan baÅŸlayarak sözlü/uygulamalı sınava kabul edilecektir.

6. Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların başvuruları idarece sonlandırılacaktır.

7. Belge kontrolünü ve teslimini müteakip sınav gün, saat ve yeri ile sınava katılmaya hak kazanan adaylara ait liste Millî Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinden duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliÄŸ mahiyetinde olup, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

8. Sözlü/uygulamalı sınav, adayların baÅŸvurdukları meslek koluna iliÅŸkin mesleki bilgi ve beceriler ile yürütmekle yükümlü olacakları vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik olarak yapılacaktır.

9. Sözlü sınavda tüm adaylar 100 (yüz) tam puan üzerinden deÄŸerlendirilecek ve 70 (yetmiÅŸ) puanın altında puan alan adaylar baÅŸarısız sayılacaktır. Adayların atanmaya esas baÅŸarı puanı ve baÅŸarı sırası bu puan üzerinden tespit edilecektir. Sözlü sınav sonucunda, sınavda baÅŸarılı bulunan (70 ve daha üstü puan alan) yüksek puanlı adaydan baÅŸlanmak suretiyle ilgili ilanda belirtilen açık iÅŸ gücü miktarınca asil ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Sınav sonucu Millî Savunma Bakanlığının resmi internet sitesinde yayımlanacaktır. Sınav sonucunun bildirilmesi için adaylara ayrıca baÅŸka bir tebligat yapılmayacaktır.

10. Ä°ÅŸe yerleÅŸtirmeye hak kazandığı halde belirtilen süre içerisinde göreve baÅŸlamayanların/iÅŸe baÅŸlama hakkından feragat edenlerin, deneme süresi içerisinde herhangi bir nedenle iÅŸ sözleÅŸmesi sona erenlerin, baÅŸvuru ÅŸartlarını taşımadığı sonradan tespit edilenlerin yerine istihdam edilmek üzere, kadro/pozisyon bazında yedek listeden baÅŸarı sırasına göre iÅŸe yerleÅŸtirme yapılabilecektir.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI