ÖSYM'DEN YKS DUYURUSU

ÖSYM'DEN YKS DUYURUSU


  • 25 Haziran 2021 Cuma
465 görüntülenme

Ölçme Seçme ve YerleÅŸtirme Merkezi BaÅŸkanlığı 26 - 27 Haziran tarihlerinde uygulanacak 2021 YükseköÄŸretim Kurumları Sınavına girecek adaylara iliÅŸkin duyuruda bulundu.

26-27 Haziran 2021 tarihlerinde uygulanacak 2021 YükseköÄŸretim Kurumları Sınavına (2021-YKS) girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoÄŸraf, soÄŸuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki ekte sunulan Ä°l/Ä°lçe Nüfus Müdürlükleri, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Nüfus ve VatandaÅŸlık Ä°ÅŸleri Genel MüdürlüÄŸünce 26 Haziran 2021 Cumartesi günü 07.00 ile 17.00 saatleri arasında ve 27 Haziran 2021 Pazar günü 07.00 ile 15.30 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere baÅŸvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoÄŸraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoÄŸraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir.

Bu amaçla sınav günü Nüfus MüdürlüÄŸüne baÅŸvuran adaylar, Nüfus MüdürlüÄŸü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan ilgili sınavın baÅŸvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday ÅŸifreleri ile eriÅŸebileceklerdir. Nüfus MüdürlüÄŸü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoÄŸraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoÄŸraflı, barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar, Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen fotoÄŸraflı, imzalı-mühürlü, barkodlu-karekodlu veya fotoÄŸraflı, barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebileceklerdir. “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen belge, form vb. sınava giriÅŸ için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla, Nüfus MüdürlüÄŸüne baÅŸvuran adayın, ilgili sınavın Sınava GiriÅŸ Belgesi ve biyometrik fotoÄŸrafının yanında olması gerekmektedir.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI