GÖÇ İDARESİ 225 PERSONEL ALIMI

GÖÇ İDARESİ 225 PERSONEL ALIMI


  • 14 Haziran 2021 Pazartesi
489 görüntülenme

Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü 225 kadrolu temizlik görevlisi alacağını duyurdu. Ä°çiÅŸleri Bakanlığı Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü, son baÅŸvuru tarihi 18 Haziran 2021, Temizlik Görevlisi, 225 iÅŸçi alacak. Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü personel alımı ÅŸartları nelerdir? 225 iÅŸçi alımı baÅŸvurusu nasıl yapılır?

BAÅžVURU ÅžARTLARI

GENEL ÅžARTLAR

1- 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel KuruluÅŸ veya Ä°ÅŸyerlerinde Çalıştırılabilmelerine Ä°liÅŸkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak,

İlan tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak,

Affa uÄŸramış olsa bile Devletin güvenliÄŸine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin iÅŸleyiÅŸine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikap, rüÅŸvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı deÄŸerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

Ä°lan tarihi itibarıyla askerlikle iliÅŸiÄŸi bulunmamak, (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak),

Kamusal haklardan mahrum bulunmamak,

Görevini devamlı yapmasına engel teÅŸkil edecek saÄŸlık problemi bulunmamak,

Güvenlik soruÅŸturması ve arÅŸiv araÅŸtırması sonucu olumlu olmak,

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaÅŸlılık veya malullük aylığı almamak,

Ä°ÅŸe alınacak iÅŸçilerin deneme süresi en çok iki ay olup, deneme süresi içinde baÅŸarısız olanların iÅŸ akitleri bildirim süresine gerek olmaksızın tazminatsız feshedilecektir.

Yukarıda yer alan Sürekli Ä°ÅŸçi kadroları için Türkiye Ä°ÅŸ Kurumu (Ä°ÅžKUR) tarafından gönderilen ve talep ÅŸartlarına uyan baÅŸvuru sahiplerinin tamamının yer aldığı listeler esas alınmak suretiyle açık iÅŸ sayısının 4 (dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday için noter huzurunda kura çekimi yapılacaktır. BaÅŸvurular sadece bir il için yapılacaktır. Birden fazla il için yapılan baÅŸvurular kabul edilmeyecektir.

Talep ÅŸartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan adayların baÅŸvuruları ilan -sınav sürecinin her aÅŸamasında Genel Müdürlükçe sonlandırılacaktır. GerçeÄŸe aykırı belge verenler veya beyanda bulunanlar hakkında yasal iÅŸlem yapılacak, istihdam iÅŸlemleri yapılmış ise iÅŸlemleri iptal edilecek, idare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiÅŸ ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir.

ÖZEL ÅžARTLAR

En az ilköÄŸretim en fazla lise mezunu olmak,

İlan tarihi itibarıyla 30 yaşını bitirmemiş olmak,

İlan tarihi itibarıyla başvuru yapılan ilde ikamet ediyor olmak,

Adayların 24 saat esasına göre vardiyalı çalışmasına ve dış mekanda çalışmasına engel durumunun olmaması,

Ä°ÅŸe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan YönetmeliÄŸin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olması gerekmektedir.

BAÅžVURU ÅžEKLÄ°, YERÄ° VE TARÄ°HÄ°

BaÅŸvurular Türkiye Ä°ÅŸ Kurumu (Ä°ÅžKUR) internet sitesinden 14/06/2021 -18/06/2021 tarihleri arasında çevrimiçi olarak yapılacaktır. Åžahsen, posta veya e-posta yoluyla yapılan baÅŸvurular kabul edilmeyecektir.

KURA Ä°ÅžLEMLERÄ°

Türkiye Ä°ÅŸ Kurumu (Ä°ÅžKUR) tarafından kura çekimi yapılmak üzere gönderilen listede yer alan adayların kura çekimi 29/06/2021 tarihinde saat 10:30'da Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü Konferans Salonunda noter huzurunda gerçekleÅŸtirilecektir. Belirtilen bu tarihte deÄŸiÅŸiklik olması halinde Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü internet sitesinde yeni kura tarihine iliÅŸkin duyuru yapılacaktır. Tüm baÅŸvuru sahipleri arasından kura ile açık iÅŸ sayısının 4 (dört) katı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir. Belirlenen adaylar Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü internet sitesinde (www.goc.gov.tr) ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır. Kura çekimi sonucunda belirlenen ve baÅŸvuru ÅŸartlarını taşıyan adaylar sözlü sınava alınacaktır. Adaylar ülkemizi de etkisi altına alan COVID-19 salgını nedeniyle noter huzurunda gerçekleÅŸtirilecek olan kura çekimine katılamayacaklardır. Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü youtube kanalından canlı olarak yayınlanacaktır. Kura çekiliÅŸi kuranın gerçekleÅŸtirildiÄŸi gün ve saatte video kayıt altına alınacaktır.

KURA SONUCUNDA Ä°STENÄ°LECEK BELGELER

1- Kimlik bilgileri, adli sicil durumu, saÄŸlık durumu, askerlik durumu (erkek adaylar için) ve iletiÅŸim bilgileri için beyan formu, Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü (www.goc.gov.tr) internet adresinden temin edilecektir. Beyan formunun 1 adet hazırlanması, bilgisayar ile doldurulması, bilgilerde kısaltma yapılmaması ve imzalanması gerekmektedir.

2- Mezuniyeti gösterir öÄŸrenim belgesinin onaylı sureti,

3- Ä°ÅŸe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan YönetmeliÄŸin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belge.

BELGE TESLÄ°M Ä°ÅžLEMLERÄ°

Kura çekimi sonucunda belirlenen asıl adaylar istenilen belgeleri 30/06/2021-09/07/2021 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü Çamlıca Mahallesi 122. Cadde No: 4 06370 Yenimahalle / ANKARA adresine elden veya posta yoluyla teslim etmeleri gerekmektedir. (Posta ile yapılan baÅŸvurularda, belgelerin belirtilen son tarihe kadar Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸüne ulaÅŸmış olması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.) Süresi içerisinde belge teslim etmeyenler deÄŸerlendirmeye alınmayacaktır. BaÅŸvuru yapan adayların baÅŸvuru sürecini (www.goc.gov.tr) internet sitesinden takip etmeleri gerekir.

SÖZLÜ SINAV Ä°ÅžLEMLERÄ°

Teslim edilen belgeler incelendikten sonra belirlenen ÅŸartları taşıdığı tespit edilen ve sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların sözlü sınav yeri ve tarihleri Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü internet sitesinde (www.goc.gov.tr) ilan edilecektir. Adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü sınav, adayların hizmet alanına iliÅŸkin mesleki bilgi ve becerilerini, yürütmekle yükümlü olacakları mesleki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eÄŸitim düzeylerine uygun olarak yapılacaktır.

Sınav kurulu baÅŸkan ve üyelerinin ayrı ayrı vermiÅŸ oldukları puanların aritmetik ortalaması esas alınmak suretiyle sözlü sınav puanı belirlenecektir. Sözlü sınavda tüm adaylar 100 (yüz) tam puan üzerinden deÄŸerlendirilecektir. Verilen puan adayın atamaya esas puanı ve baÅŸarı sıralaması için kullanılacaktır. Sözlü sınavda baÅŸarılı sayılmak için, en az 60 (altmış) puan alınması gerekmektedir.

BaÅŸarı puanının eÅŸitliÄŸi halinde sırasıyla; adayın baÅŸvuru esnasındaki öÄŸrenim düzeyi esas alınmak suretiyle daha üst öÄŸrenimi bitirmiÅŸ olana, öÄŸrenim düzeylerinin de aynı olması halinde mezuniyet puanı yüksek olana öncelik verilerek en yüksek puandan baÅŸlamak üzere baÅŸarı sıralaması belirlenecektir.

Sınav kurulunca baÅŸarı puanı en yüksek adaydan baÅŸlanmak suretiyle ilan edilen kadro sayısı kadar asıl ve aynı sayıda yedek aday belirlenecektir.

Yapılan sözlü sınav sonucunda asıl ve yedek olarak baÅŸarılı olan adaylar; Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü internet sitesinde (www.goc.gov.tr) ilan edilecek olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiÅŸ sayılacaktır.

SINAV SONUÇLARINA Ä°TÄ°RAZ

Adaylar, sözlü sınav sonuçların açıklanmasından itibaren 5 (beÅŸ) iÅŸ günü içinde Sınav kuruluna itiraz edebilirler. Yapılan itirazlar, sınav kuruluna ulaÅŸtıktan sonra 5 (beÅŸ) iÅŸ günü içinde Sınav kurulunca karara baÄŸlanır. Nihai karar itiraz sahibine yazılı olarak bildirilir. T.C. Kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçeler, faksla, posta veya e-posta yoluyla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

ATAMA Ä°ÅžLEMLERÄ°

Atanmaya hak kazanan adaylar Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸünce istenilen belgeleri daha sonra belirtilecek tarihe kadar ÅŸahsen veya posta yoluyla teslim edeceklerdir.

Ataması yapılanların, atama onayının tebliÄŸinden itibaren 15 (On beÅŸ) gün içerisinde göreve baÅŸlamaları gerekmektedir.

Atama hakkından vazgeçenler ile aranılan ÅŸartları taşımadığı anlaşılanların atamaları yapılmayacaktır. Atamaları yapılanlardan atama onayının tebliÄŸinden itibaren kanuni bir mazereti olmaksızın 15 (On beÅŸ) gün içerisinde göreve baÅŸlamayanların atamaları iptal edilecektir. Ä°stihdam edilenlerden aranılan ÅŸartları taşımadığı sonradan anlaşılanların ise sözleÅŸmeleri feshedilecektir.

Ataması yapılan ve göreve baÅŸlayan iÅŸçiler için iki aylık deneme süresi uygulanacaktır. Deneme süresi sonunda baÅŸarısız olan iÅŸçilerin iÅŸ sözleÅŸmesi herhangi bir bildirim süresine gerek olmaksızın ve tazminatsız feshedilecektir.

BaÅŸarı sıralamasının kesinleÅŸtiÄŸi tarihten itibaren bir yıllık süreyi aÅŸmamak üzere aynı kadrolar için yapılacak müteakip sınava iliÅŸkin duyuruya kadar yukarıda belirtilen nedenlerle atama yapılmaması, atamaların iptal edilmesi veya ölüm ve sözleÅŸme feshi sebepleriyle boÅŸ kalan veya boÅŸalan kadrolara, baÅŸarı listesindeki sıralamaya göre yedekler arasından atama yapılabilecektir. Bunlar dışında kalanlar herhangi bir hak iddiasında bulunamayacaklardır.

DÄ°ÄžER HUSUSLAR

Adaylar vardiyalı çalışma düzenini kabul etmiÅŸ sayılır ve vardiyalı çalışmaya engel bir durumu olmaması gerekir.

BaÅŸvuru ve iÅŸlemler sırasında gerçeÄŸe aykırı beyanda bulunduÄŸu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecektir.

Bu kiÅŸiler hakkında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere, Cumhuriyet BaÅŸsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Bu sınavın baÅŸvurudan iÅŸe alınmaya kadar tüm aÅŸamalarında adaylara yapılacak bilgilendirme ve sonuçların duyurulması iÅŸlemleri Göç Ä°daresi Genel MüdürlüÄŸü internet sitesinde (www.goc.gov.tr) ilan yoluyla yapılacaktır.

 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI