LÄ°SELERDE SORUMLULUK SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

LÄ°SELERDE SORUMLULUK SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?


  • 10 Haziran 2021 PerÅŸembe
344 görüntülenme

Liselerde sorumluluk sınavları ne zaman yapılacak? Sorumluluk nedir ne zaman yapılacak sorumluluk sınavına kimler girebilir sorusu araştırılmaya başlandı. İşte merakla beklenen sorumluluk sınavları detayları

Lise ve hazırlık sınıfındaki öÄŸrenciler için düzenlenen sorumluluk sınavı için yıl sonu baÅŸarı puanı en az 50 olması gerekiyor. EÄŸitim ve öÄŸretimin başında yapılan sınav, yıl sonunda tek bir dersten baÅŸarısız olan öÄŸrenciler için aynı ÅŸekille hafta içinde ek bir sınav yapılır. Sınava girilmediÄŸi takdirde sınıfta kalma olabilir.

SORUMLULUK SINAVLARI NE ZAMAN?

2020-2021 eÄŸitim ve öÄŸretim yılının ikinci döneminin son iki haftası içinde yapılması gereken sorumluluk sınavları 21 Haziran-2 Temmuz 2021 arasında yapılacak. 12'nci sınıf öÄŸrencilerinin 2020-2021 eÄŸitim ve öÄŸretim yılına ait ve baÅŸarısız oldukları derslerden oluÅŸacak sorumlulukları da bu tarihler arasında gerçekleÅŸtirilecek sorumluluk sınavları kapsamına dahil edilecek.

Ayrıca 2020-2021 eÄŸitim ve öÄŸretim yılının birinci ve ikinci döneminde yapılan sınavlara geçerli mazereti nedeniyle girememiÅŸ öÄŸrenciler ile 24 Mayıs-18 Haziran 2021 arasında yapılacak sınavlara katılmak isteyip de geçerli mazereti nedeniyle katılamayacak öÄŸrencilere yönelik 21 Haziran- 2 Temmuz 2021 arasında yapılacak sorumluluk sınavları döneminde sınav hakkı tanınacak.


SORUMLULUK SINAVINA KÄ°MLER GÄ°REBÄ°LÄ°R?

Lise öÄŸrencileri için uygulanan sorumluluk sınavlarına, lise öÄŸrencileri ve hazırlık sınıfı öÄŸrencilerinin girmesi gerekiyor.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI