ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR


  • 09 Haziran 2021 ÇarÅŸamba
246 görüntülenme

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan Ak Parti grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. ErdoÄŸan'ın konuÅŸmalarından satırbaÅŸları ÅŸu ÅŸekilde:

"Ä°stiklal Harbimizi baÅŸlatan ve zafere taşıyan Meclis bu Meclis'tir. Darbeler ve muhtıralar, vesayetle zayıflatılan Meclisimiz, milletinden aldığı güçle yine ülkemizi demokrasi rayına oturtmuÅŸtur. Vekillerle yapacağımız kahvaltılı toplantıları 24 Haziran'da yeniden baÅŸlatıyoruz. Biri Ä°stiklal Harbi'nde biri 15 Temmuz'da olmak üzere iki defa gazilik ünvanıyla ÅŸereflenen Meclisimiz zorlu dönemlerden geçmiÅŸtir. 

Hamdolsun, Türkiye tüm sıkıntıların üstesinden gelerek, bütün saldırıları boÅŸa çıkardı. Bağımsızlığımızdan taviz vermeyeceÄŸimizi bütün dünyaya ilan etti. Lağım çukuru diye ifade edilen iftiraların ve onları ortaya atan mahfilerin peÅŸinden gitmek, ancak kendini oraya layık görenlerin iÅŸidir. Suç örgütlerini bel baÄŸlamış durumdadırlar. 

Türkiye 2019'dan itibaren gerçekleÅŸtirdiÄŸi harekatlarla güney sınırlarını güvence altına almıştır. Salgın süreci yoÄŸun dönemi yeni bir seviyeye taşımıştır. Türkiye siyasetten saÄŸlığa kadar tüm sıkıntıların üstesinden gelmiÅŸtir. Demokrasimizin iÅŸlerliÄŸini ispatladık. En kapsamlı reformları dahi hayata geçirebilmek kapasitemizi gösterdik. Ülkemize dış güçlerin istikamet çizmesine izin vermedik. Dün CHP Genel BaÅŸkanı koltuÄŸunda oturan zat 'lağım çukuru' dediÄŸi iddiaları Meclis kürsüsünden söylüyor. Aynı kürsü geçmiÅŸte FETÖ'nün kumpas projelerine de pervasızca alet edilmiÅŸti. Lağım çukuru denen iftiraların ancak kendini oraya layık görenlerin iÅŸidir. Milletten umutlarını kesenler ÅŸimdi de suç örgütlerine bel baÄŸlamış durumdalar. GirdiÄŸi her seçimde ÅŸu kadar oy alamazsam bırakırım diyen ama her defasında arsızca koltuÄŸunda oturmaya devam edenler aynanın karşısına geçip bunu kendilerine söylemeliler. 

Yolumuzu karanlık maÄŸfillerin kirli senaryolarına göre belirlemedik. Tek pusulamız aziz milletimizdir. Hukuku, adaleti birileri dayattığı için deÄŸil milletimiz layık olduÄŸu için en üst seviyede tesis etmenin gayreti içinde olduk.AK Parti'yi kirli senaryoların içine yerleÅŸtirme hayretlerini kabul etmemiz mümkün deÄŸildir.

KiÅŸisel ikbal uÄŸruna sürekli tekrarlayan siyasetçileri de bu listeye eklemek gerekiyor. FETÖ'den PKK'ya ÅŸimdi de organize suç örgütlerine kadar yeminli millet düÅŸmanlarının malzemelerini Meclis kürsüsüne taşımakta ısrar edenleri gördükçe ülkemiz adına üzülüyoruz. Örgütler üzerinden sunulan senaryolar üzerine balıklama atlamalarının takdirini milletimize bırakıyoruz. Ülkemiz ve milletimiz için yaptıklarımız ortadadır. Daha geçen hafta Karadeniz'de keÅŸfettiÄŸimiz yeni bir gaz rezervinin müjdesini paylaÅŸtık. Yenilenebilir enerjiden petrole kadar her alanda eÅŸi benzeri görülmemiÅŸ geliÅŸmelere imza atıyoruz. Filyos Limanı'nın açılışını yaptık aynı gün. Durmuyoruz.

Sözde siyasi parti genel baÅŸkanı olarak çıkış konuÅŸanlara bakıyorsunuz, durmadan hep iftira. Millet açmış. Aç olarak dolaÅŸanları buyurun siz de doyuruverin. Biz ne gerekiyorsa imkanları seferber ederek yaptık. Nankörlük parayla deÄŸil. NankörlüÄŸe devam ediyorlar. Milletimizden gayet güzel haberler alıyoruz ama bunlar çıkmış millet aç diyor. Rizeliyim. Trakya'dan bütün ÅŸu andaki oradaki üreticilerin çeltik üreticisinin yaklaşımının ne olduÄŸunu da gayet iyi biliyorum. Bundan bihaber olanlar bundan anlamaz ki. 

Bir diÄŸeri de Millet Ä°ttifakı'ndan sende git bir bakıma e yatırımlar yapılıyor, bir bak bakalım belki insafa gelirsin. Yatırımcılarımıza her türlü desteÄŸi verdik, veriyoruz. 

VatandaÅŸlarımızın saÄŸlığını titizlikle kurarken ülkemizin ekonomik görünümüne halel getirmeye önem verdik. Savunma sanayindeki baÅŸarılar dünyanın gündemindedir. Daha büyük atılımların içindeyiz. Yerli otomobilimize sahip olma konusundaki çalışmalarımız planlandığı ÅŸekilde yürüyor. Turizmde attığımız adımları diline dolayacak kadar çapsız bir anlayışla mücadele ediyoruz. EÄŸitimde okul öncesinden üniversiteye kadar güçlü altyapı kurduk, semeresini görmeye baÅŸlayacağız.

Yarın YÖK ile üniversitelerimizin çalışmalarını deÄŸerlendirmek için bir toplantı gerçekleÅŸtirilecek.

Önümüzde Türkiye - Ä°talya maçı var, bunu da çok çok önemsiyoruz. Takımımızın baÅŸarıyla dönmesi halinde Azerbaycan'da ikinci maçı Aliyev kardeÅŸimizle izleyeceÄŸiz, programımızı öyle yaptık.

Önceki gün AK Gençlik E-Spor turnuvasının finalinde gençlerimizle birlikteydik. Ülkemizden 2165 oyuncumuz ve takımımız iÅŸtirak etti. E-spor gibi alanlar 30 yaÅŸ altı gençlerimiz arasında yaygınlaşıyor. Gençlerimizin ilgisini yakından takip ediyor, E-spor'un kurumsallaÅŸması için adımları atıyoruz. Fiber hat uzunluÄŸumuzu 460 bin km'ye çıkardık. Ülkemize çaÄŸ atlatacak 5G teknolojisini kısa sürede Türkiye'ye kazandırmakta kararlıyız. Fiber hatları daha da uzatacağız. Bizden sonra gelenler bizi geçti. Bu uzunluÄŸu süratle daha da artırmamız lazım.  

Parti kürsülerinden yalan ve iftiraları ısrarla tekrarlayarak çevrecilik olmaz. Ülkenin hayrına olan her projeyi engellemeye çalışarak da çevrecilik yapılmaz. Ä°stanbul'u ve benzer sıkıntıların yaÅŸandığı diÄŸer ÅŸehirlerimizi bu tür insafsızlıklara terketmedik, etmeyeceÄŸiz.

Sayın KılıçdaroÄŸlu'nu, yandaÅŸlarını dinlediniz. Ne diyorlar; 'Bir eserleri var mı?'... Diyoruz ya gözleri var görmez, kalpleri var anlamaz. Git Marmaray'dan geçiver, hiç mi Avrasya'dan geçmedin, Avrasya'dan geçiver. Ya bu otobanlar. Bunları kim yaptı? Biz yaptık. Ankara'daki havalimanını da biz yaptık. Bunlar saymakla bitmez. Nisibi Köprüsü. Bunlar doÄŸuya falan gitmez, salon sosyetesi olduÄŸu için oralara kadar uzanamazlar. Ä°stanbul - Ä°zmir otobanını biz yapmadık mı, 3 saat 15 dakikaya burayı biz düÅŸürmedik mi? Senin hastane hayatını biliriz biz. SGK başındayken orayı nasıl çökerttiÄŸini biliriz. Biz ÅŸu anda bu hastaneleri yaparken bu hastanelerin niçin yapıldığını soruyor. Ä°nsanımızın saÄŸlığı için. bu hastaneler ÅŸehir hastanesi. Senin SGK'nın başında olduÄŸun dönemde serum yoktu. Rahmetli SavaÅŸ Ay bir programında gündeme getirmiÅŸ ve seni de yerin dibine sokmuÅŸtu. Bunların neyini anlatayım ya... Ve bu devam edecek. Ä°steseniz de istemeseniz de devam edecek. Bunlar zillet ittifakının iÅŸi deÄŸil, Cumhur Ä°ttifakı'nın iÅŸidir. 

DENÄ°ZLERÄ°MÄ°ZÄ°N MÜSÄ°LAJ SORUNU

Åžimdi gelelim bir baÅŸka konuya. Başımızı aÄŸrıtan bir konu. Müsilaj sorununa da bu anlayışla bakıyoruz. Ä°nÅŸallah müsilaj belasından kısa zamanda Marmara'mızı, Ä°stanbul'umuzu temizleyeceÄŸiz. Meseleyi ilk andan itibaren takip ettik. Alınan numuneler TÜBÄ°TAK'ta incelemeye alındı. 700'ü aÅŸan bilim insanı ile geniÅŸ katılımlı çalıştay Kocaeli'nde düzenlendi.

Deniz temizliÄŸine iliÅŸkin genelge de Marmara'daki illerimize gönderildi. 15 bölgede temizlik çalışması baÅŸladı. Müsilaj meselesine kalıcı çözüm getirmek için strateji planımızı da inÅŸallah 3 ay içinde tamamlıyoruz. Artıma tesisi inÅŸaatımızı törenle durduran, metroların inÅŸaatını toprakla kapatan, Küçükçekmece'nin derelerini bakterilere teslim eden her yerinden basiretsizlik akan bir zihniyetin emrine bu ülkeyi teslim edemeyiz. Partisine bakmaksızın iÅŸini yapmayan kurumların eksiÄŸini yapmak bize düÅŸüyorsa bunu yapmaktan da çekinmeyeceÄŸiz.

KANAL Ä°STANBUL 

Kanal Ä°stanbul'un inÅŸasına da baÅŸlıyoruz. Planlama sahasının yarıdan fazlası yeÅŸil alanlardan oluÅŸan bu proje Ä°stanbul'un ve ülkemizin iftiharı olacaktır. Depremi tetikleyeceÄŸinden nice zırva ile engellemeye çalışanlar önce bu ÅŸehre karşı asgari görevlerini yerine getirsinler. 

 

 

 

Ayrıntılar Geliyor..

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI