NORMALLEŞİYORUZ DERKEN 4.DALGA MI GELİYOR

NORMALLEŞİYORUZ DERKEN 4.DALGA MI GELİYOR


  • 04 Haziran 2021 Cuma
464 görüntülenme

Uzmanlar, aşılamayla birlikte Türkiye ve dünyada virüsün etkisinin azalacağını düÅŸünüyor.  Aşı konusuna ayrıca dikkat çeken bir çok uzman, aşılama ile toplum bağışıklığının elde edilememesi, yeni mutasyon tehlikelerini de tetikleyebileceÄŸi, kontrolden çıkılması halinde ise 4. dalga ve yeniden kapanmayı beraberinde getirebileceÄŸini belirtiyor.  

Türkiye'de aşı tedariki konusunun da yavaÅŸ yavaÅŸ sorun olmaktan çıkmasıyla, önümüzdeki süreçtre özellikle Eylül-Ekim aylarında toplumsal bağışıklığın kazanılması, bir çok kısıtlama bunlara 'Maske zorunluluÄŸu' da dahil, kaldırılması bekleniyor.

Marmara EÄŸitim ve AraÅŸtırma Hastanesi BaÅŸhekimi ve Türk YoÄŸun Bakım DerneÄŸi BaÅŸkanı Prof. Dr. Ä°smail Cinel:

"Åžu an yeni varyantlar nedeniyle Çin'de ve Ä°ngiltere'de bazı yerlerde yeniden kapanmalar olabilir. Bunların ülkemizde de olmaması için nüfusun yüzde 80'inin aşılanması gerekiyor. Hızlı bir aşılama yapılmazsa yüzde 90 ihtimalle dördüncü dalga gelebilir, bu iÅŸin hiç ÅŸakası yok. Mutantlarla virüs gençlere yöneldi ve yoÄŸun bakımlarda yaÅŸ ortalaması düÅŸtü. Vatandaşın bu iÅŸin henüz bitmediÄŸini bilerek davranması lazım. Hazır aÅŸağıya düÅŸüÅŸ baÅŸlamış ve yoÄŸun bakımların yüzde 60'ı boÅŸalmışken kontrollü normalleÅŸmeyi eskisi gibi deÄŸil daha iyi uygulamamız lazım." ifadelerini kullanıdı.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI