BİLİM KURULU SONRASI AÇIKLAMALAR

BİLİM KURULU SONRASI AÇIKLAMALAR


  • 02 Haziran 2021 ÇarÅŸamba
313 görüntülenme

SaÄŸlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantının ardından SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulundu.

Fahrettin Koca'nın konuşması:

MASKEYLE SON YAZIMIZ OLACAK

Virüsün halen aramızda dolaşımda olduÄŸunu unutmamalıyız. Daha ağır bedeller ödememek için ağır ağır normal hayata dönme çabasında olduÄŸumuzu aklımızdan çıkarmayalım. Bundan sonra bireysel tedbirler çok daha önemli olacak. Kendi tedbirimizi alarak normalleÅŸmeye baÅŸlayacağız. Maskelerin yüzümüzü terlettiÄŸi son yaz, bu yaz olacak

AÅžILARI KARÅžILAÅžTIRMAYIN

Lütfen aşı sırası gelen vatandaÅŸlarımız aşılarını olsunlar. Aşı çalışmalarının son safhası olan faz-3 çalışmaları baÅŸlayacak olan aşı adayımızın son testleri yapılmaktadır. Testlerden baÅŸarıyla geçer geçmez klinik kullanımı en kısa sürede baÅŸlayacaktır.

Son günlerde ülkemizde kullanıma giren aşılara yönelik karşılaÅŸtırmalar yapılmaktadır. Bu karşılaÅŸtırmaların somut ve bilimsel mecralarda yapılmadığından emin olabilirsiniz. Aşıların bir biri üstünde, üstünlüÄŸüyle ilgili karşılaÅŸtırma yapılacak kadar çok zaman geçmedi.

üm corona virüs aşıları henüz çok yeni. Burada önemli olan güvenlik ve etkililik testlerini ve klinik araÅŸtırmalarını baÅŸarıyla tamamlamış olan aşıların kullanıma alınmasıdır.

Bakanlığımız, bilim kurulumuz bu kriterleri esas alarak en etkili aşıları vatandaÅŸlarımızın kullanımına sunmak üzere çalışmalar sürdürmektir. Ülkemizde kullanıma giren aşıların etkili ve güvenli olduÄŸundan eminiz. Bunların birbirleriyle karşılaÅŸtırılmaması gerektiÄŸi gibi, yakın gelecekte bunun mümkün olmadığını hatrınızda tutmanızı istirham ediyorum. Sıranız geldiÄŸinde hangi aşı ile aşılanma imkanınız varsa güvenle bu aşıyı olunuz.

BÄ°RLÄ°KTE BAÅžARACAÄžIZ

Aşı programımızla  toplumumuzun yüzde 60'nı bağışık hale getirmeden salgının durduÄŸundan bahsedemeyiz. Bir kez daha tekrar ediyorum. Eski normale giden yol aşılamadan geçiyor. Sırası gelen aşısını olarak mücadeledeki yerini alsın. 84 milyon olarak birlikte baÅŸaracağız.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI