MASKE ZORUNLULUÄžU KALKIYOR MU?

MASKE ZORUNLULUÄžU KALKIYOR MU?


  • 29 Mayıs 2021 Cumartesi
432 görüntülenme

Maske zorunluluÄŸu kalkıyor mu? Gözler 1 hazirana çevrildi. Kabine toplantısında 1 haziran sonrası yeni kararların alınması bekleniyor.

Koronavirüsle mücadelede yeni bir dönem 1 Haziran'dan sonra baÅŸlayacak.

Corona ile mücadelede yeni bir dönem 1 Haziran’dan sonra baÅŸlayacak. Åžimdi herkesin merak ettiÄŸi sorular var. “Maske zorunluluÄŸu kalkar mı?” bu soruların başında geliyor.

TRT Haber canlı yayınına katılan Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi Ä°lhan, önemli açıklamalarda bulundu…

KARANTÄ°NA SÜRESÄ° UZATILDI 

Corona virüsle mücadele kapsamında temaslılar için 10 gün olan karantina süresinin 14 güne çıkarılmasını deÄŸerlendiren Ä°lhan, “Karantina süresi aşılananlar ve normal temaslılar için uzatılmış oldu. Bundan sonra bireysel önlemler ön planda olacak. VatandaÅŸların risklerini en aza indirmek için böyle bir karar alındı” dedi.

MASKE ZORUNLULUÄžU KALKABÄ°LÄ°R

Necmi Ä°lhan, normalleÅŸme ile birlikte açık havada maske zorunluluÄŸunun kalkabileceÄŸini söyledi.

Ancak kapalı alanlarda maske takılmasına devam edilmesini gerektiÄŸinin altını çiziyor:

* Açık alanlarda, belki 1 Haziran'dan sonra, çok kalabalık olmayan yerlerde maske kullanımı azaltılabilir. Ancak kapalı alanlarda sonbahara kadar maske takmaya kesinlikle devam etmeliyiz.

* Pazar yerine gittiğimizde mesela maske takmamız gerekiyor. Boş bir caddede işe, okula giden kişiler maske konusunda esnek davranabilir. Mutlaka yanımızda maske olmalı.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI