KARANTÄ°NA SÃœRESÄ° UZATILDI!

KARANTÄ°NA SÃœRESÄ° UZATILDI!


  • 29 Mayıs 2021 Cumartesi
493 görüntülenme

SaÄŸlık Bakanlığı tarafından hazırlanan ‘Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta Ä°zlenimi ve Filyasyon Rehberi’ güncellendi. Bir önceki rehberde yakın temaslılar için 10 gün olan karantina süresi 14 güne uzatıldı.

Yeni rehberde test için bekleme süresi de 10 güne uzatıldı. Varyant tespit edilirse karantina süresi yine14 gün olacak. Karantina süresince test sonucu negatif çıksa bile süre deÄŸiÅŸmeyecek.

Aşı olanlarla ilgili de önemli deÄŸiÅŸiklikler var. Aşı olanlara daha önce temas durumunda karantina gerekmiyordu. Yeni rehbere göre ise yakın temaslı olurlarsa onlar da 14 gün karantinaya alınacak.

SaÄŸlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaÅŸu ÅŸekilde:

COVID-19 vakası ile teması (yakın temaslı) olanlar 14 gün süreyle izlenir.

1. Evde izlenen temaslılar ilgili birim/kiÅŸiler tarafından takip edilmelidir.

2. Temaslı izlem süresini evde geçirmelidir.

3. Evdeki izlem süresinde yapması gerekenler ve cezai sorumluluÄŸu anlatılır.

4. FITAS program üzerinden bilgilendirme linki gönderilir ve sms onay kodu alınır. Akıllı telefonu olmayan veya internet çekmeyen yerlerde kiÅŸilere ise
iki nüsha yazılı onam formu imzalatılır ve bir nüshası alınır

5. BaÅŸka kiÅŸi/kiÅŸiler ile aynı ortamı paylaÅŸtığı (ev, hastane vb.) zaman tıbbi maske takmalıdır.

6. Ev halkına bulaÅŸma riskini önlemek için evde takipli hastalar mümkünse evindeki diÄŸer kiÅŸilerden farklı bir odada, mümkün deÄŸil ise iyi havalanan
bir odada oturmalı, diğer kişilerden 2 metre uzakta olmalıdır ve tıbbi maske takmalıdır, maskenin nemlenmesi halinde yenisi ile değiştirmelidir.

7. Eve ziyaretçi kabul edilmemelidir.

8. Temaslının ev içindeki hareketi sınırlandırılmalı; tuvalet, banyo gibi ortak kullanılan alanlar iyi havalandırılmalıdır.

9. Temaslı, kiÅŸisel eÅŸyalarını baÅŸkaları ile paylaÅŸmamalı, ev halkının bardak, tabak, havlu gibi eÅŸyalarını kullanmamalı; eÄŸer kullanması gerekirse bu
eÅŸyaları iyice su ve sabunla yıkamalıdır. Vakanın kullandığı kıyafet ve çarÅŸaf, nevresim gibi tekstil ürünleri 60-90°C'de normal deterjan ile yıkanmalıdır

10. Banyo ve tuvaletler günde en az bir kez sulandırılmış çamaşır suyuyla (1:100 normal sulandırmada) (Sodyum hipoklorit Cas No: 7681-52-9)
temizlenmelidir.

11. Solunum yolu sekresyonları veya vücut çıkartıları ile kontamine olması mümkün olan tüm yüzeylerin sulandırılmış çamaşır suyuyla (1:100 normal
sulandırmada) (Sodyum hipoklorit Cas No: 7681-52-9) temizlenir ve belirgin şekilde kirlenme olduğunda ise (1:10 normal sulandırmada) kullanılır.

12. Banyo ve tuvaletler günde en az bir kez sulandırılmış çamaşır suyuyla (1:100 normal sulandırmada) (Sodyum hipoklorit Cas No: 7681-52-9) temizlenir.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI