BİLİM KURULU TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMALAR

BİLİM KURULU TOPLANTISI SONRASI AÇIKLAMALAR


  • 20 Mayıs 2021 PerÅŸembe
400 görüntülenme

SaÄŸlık Bakanı Fahrettin Koca ve UÄŸur Åžahin Bilim kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Fahrettin Koca ve UÄŸur Åžahin'in açıklamalarından satırbaÅŸları:

Koca: KonuÅŸmanın baÅŸlangıcında müjde vererek baÅŸlamak istiyorum. Kapanmadan sonra günlük vaka sayısı 2,5 ay sonra 10 binin altına düÅŸtü.

UÄŸur Åžahin: "KonuÅŸma ikanımız olduÄŸu için çok mutluyum. Aralıktan beri stiÅŸare içerisindeyiz. Bugün aşı için 120 milyon doz olarak imza attık. Haziran sonuna kadar 30 milyon doz aşıyı TürkÅŸye'ye göndermek istiyoruz. Eylül ayına kadar 120 milyon dozu tamamlamak istiyoruz."

Koca: " 120 milyon dozun 6,1 milyonu teslim edildi. Gerisi Eylül Ekim aylarına kadar hepsi tamamlanacak."

UÄŸur Åžahin: " Bakan Bey bana soruyordu ÅŸukadar aşı gönderebilir misiniz? Bende imkan oldukça evet diyordum. Åžimdi de Allahın izniyle bu sayıları tamamlayacağız.

Bugüne kadar 30'dan fazla mutasyona karşı denedik. Bizim aşımız mutasyonlara karşı en iyi tepki veren aşı. Bu hafta Hindistan varyantına karşı da test ettik. %70 oranında etkilemesini bekliyoruz.

3. dozu 6 ay sonra verilmesi yeterlidir. Türkiye'de  2021 yılı için 3. doza gerek görmüyoruz. "

Fahrettin Koca:" CumhurbaÅŸkanımızın da size çok selamı var. Haziran başında sizi Türkiye'ye davet etmek istiyoruz."

UÄŸur Åžahin: " Benden de saygı ve selamlar iletin lütfen. Haziran'ın 1. yarısında Türkiye'ye gelme planımız var. Türkiye'de aşı üretmek arge yapmak istiyoruz."

UÄŸur Åžahin:" Gece gündüz çalışarak Türkiye'ye de aşı üretmek istiyoruz. Aşı çalışmalarınız için tebrik ediyorum. Türk olarak bende çok mutlu oldum. Allahın izniyle beraber baÅŸaracağız."

Koca: Bundan sonraki süreçte birinciönceliÄŸimiz vaka sayılarındaki düÅŸüÅŸü kalıcı hale getirmek. Bundan sonraki süreçte yasaklar yerine kiÅŸisel tedbir ve yaygın aşılarla süreci yönetmek istiyoruz. Pandemiyi gündemden çıkarmak en önemli hedefimiz olacak. 11 Mart 2020'den beri aşıyla önümüzü daha rahat gördüÄŸümüzü söyleyebiliriz. Aşı konusunda vatandaşımızın hassasiyet göstermesini bulduÄŸu aşıyı olmasını istiyoruz."

Yerli aşıda 3. faz çalışmalarının Haziran'ın başında baÅŸlayabileceÄŸini düÅŸünüyoruz. 3. fazı da baÅŸarılı geçersek Eylül ayında acil kullanım onayı alabilriz.

DiÄŸer 2 aşımızda  iki hafta içinde faz 2 ye geçebilir.

Bu dönemde 55 yaÅŸ üzeri grup ve risk grubu çalışanlarımızla aşılamaya devam ediyoruz.

65 yaÅŸ üstü vatandaÅŸlarımızın yüzde 84'ü aşı oldu. Amacımız yüzde 90'lara çıkarmak.

Tam kapanma ile birlikte vaka sayımız on binin altına düÅŸtü.1 Haziran sonrası süreçte yasakları azaltan kiÅŸisel tedbirleri çoÄŸaltarak bu dönemi normale döndürmek istiyoruz. 1 Haziran sonrası için çalışmalarımız var. Önümüzdeki günlerde önerimiz olacak. 

Pandemiye ayırdığımız yatak sayısı 10 428. Åžuan bunun yüzde 53,49'u dolu.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI