ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ İÇİN MEB'DEN YENİ KAYNAK

ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ İÇİN MEB'DEN YENİ KAYNAK


  • 20 Mayıs 2021 PerÅŸembe
589 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanlığı ortaokul öÄŸrencileri için yeni kaynak yayımladı. MEB sosyal medya üzerinde konu ile ilgili paylaşımda bulundu. ÖÄŸrencilerimiz için sunduÄŸumuz kaynak desteklerimize devam ediyoruz. Ortaokulların 7 ve 8. ünitelerini kapsayan 41 fasikülü http://odsgm.meb.gov.tr’de eriÅŸime açtık. 3 bin soru içeriÄŸinin yer aldığı yeni bir kaynak daha sizlerle. Ä°yi çalışmalar gençler

ORTAOKUL ÖÄžRENCÄ°LERÄ° Ä°ÇÄ°N 3.000 SORULUK YENÄ° KAYNAK

Ortaokul öÄŸrencilerine yönelik çalışma fasiküllerin yedinci ve sekizinci üniteleri yayımlandı. 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için hazırlanan 41 fasikülde toplam 3.000 soru yer alıyor. Åžimdiye kadar ortaokul öÄŸrencileri için 317 fasikülün eriÅŸime açıldığını duyuran Millî EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk, öÄŸrencilere: "Gençler, uzaktan eÄŸitim sürecinde sizlerin ihtiyacını karşılamak için önceki çalışmalarımıza yenilerini ekleyerek kaynak desteÄŸimizi büyütüyoruz. Bugün yayımladığımız 41 yeni fasikül ile sizlerle paylaÅŸtığımız soru sayısı 23.000'e ulaÅŸtı. Fasiküllerde soru türlerinin yanı sıra eÅŸleÅŸtirme ve bulmaca gibi etkinliklere de yer verdik. Farklı soru türleri üzerinde deneyim kazanacağınız fasiküllerin çalışmalarınızı pekiÅŸtirmenizde yardımcı olacağına inanıyorum. Uzaktan eÄŸitim sürecinde sürekli yeni destekler sunarak yanınızda olmaya devam edeceÄŸiz." diye konuÅŸtu.

EÄŸitim öÄŸretim faaliyetlerine destek olmak amacıyla yıl içinde kazanım kavrama testleri, LGS için örnek sorular ve çalışma soruları; 5, 6 ve 7. sınıflar için beceri temelli testler; 9, 10, 11 ve 12. sınıflar için tekrar testleri; ilköÄŸretim 2, 3 ve 4. sınıflar için çalışma soruları; 5, 6, 7 ve 8. sınıflar için ilk altı üniteyi kapsayan çalışma fasikülleri gibi çok çeÅŸitli kaynak hazırlanarak öÄŸretmen ve öÄŸrencilerle paylaşılmıştı. 

Ortaokul öÄŸrencileri için yıl içinde üniteler tamamlandıkça yayımlanan çalışma fasiküllerinin 7 ve 8. üniteleri,  meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr/ adresinde eriÅŸime açıldı.  

 

Fasiküller; 5, 6, 7 ve 8. sınıf düzeylerinde Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler,  8. sınıflar için T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük branÅŸlarının her ünitesi için ayrı bir kitapçık olacak ÅŸekilde hazırlandı. Fasiküllerde çeÅŸitli soru türlerinin yanı sıra eÅŸleÅŸtirme ve bulmaca gibi etkinliklere de yer verildi.

   

7 ve 8. üniteleri kapsayan 41 fasikülde 3.000 soru yer alıyor 

8. sınıf düzeyinde 8 Türkçe, 4 fen bilimleri ve 4 T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük fasikülü olmak üzere toplam 16 fasikül hazırlandı. 7. sınıf öÄŸrencilerine yönelik 5 Türkçe, 2 fen bilimleri ve 2 sosyal bilgiler fasikülü olmak üzere toplam 9 fasikül eriÅŸime açıldı. 6. sınıf düzeyinde 4 Türkçe, 2 fen bilimleri ve 2 sosyal bilgiler fasikülü olmak üzere toplam 8 fasikül ve 5. sınıf düzeyinde ise 4 Türkçe, 2 fen bilimleri ve 2 sosyal bilgiler fasikülü olmak üzere toplam 8 fasikül hazırlandı. Hazırlanan 41 fasikülde toplam 3.000 soru yer alıyor. 

 

Bugüne kadar ortaokul öÄŸrencileri için hazırlanan 317 fasikülde 23.000 soru yayımlandı

Åžimdiye kadar ortaokul öÄŸrencileri için toplam 317 fasikülün eriÅŸime açıldığını duyuran Millî EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk, öÄŸrencilere ÅŸöyle seslendi: "Gençler, uzaktan eÄŸitim sürecinde sizlerin ihtiyacınızı karşılamak için önceki çalışmalarımıza yenilerini ekleyerek kaynak desteÄŸimizi büyütüyoruz. Bugün yayımladığımız 41 yeni fasikül ile sizlerle paylaÅŸtığımız soru sayısı 23.000'e ulaÅŸtı. 

 

Fasiküllerde soru türlerinin yanı sıra eÅŸleÅŸtirme ve bulmaca gibi etkinliklere de yer verdik. Farklı soru türleri üzerinde deneyim kazanacağınız fasiküllerin çalışmalarınızı pekiÅŸtirmenizde yardımcı olacağına inanıyorum. Uzaktan eÄŸitim öÄŸretim sürecinde sürekli yeni destekler sunarak yanınızda olmaya devam edeceÄŸiz." 

 

Selçuk, öÄŸrencilere kaynak desteÄŸi sürecinin koordinasyonunu baÅŸarılı ÅŸekilde sürdüren Bakan Yardımcısı Mahmut Özer'e, Ölçme DeÄŸerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Åžensoy ve çalışma arkadaÅŸlarına, 81 ilde ölçme deÄŸerlendirme merkezlerinde hazırlıklara katkı veren tüm öÄŸretmenlere de teÅŸekkürlerini iletti.

 

5. sınıf için tıklayınız.

6. sınıf için tıklayınız.

7. sınıf için tıklayınız.

8. sınıf için tıklayınız.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI