ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMALAR


  • 19 Mayıs 2021 ÇarÅŸamba
324 görüntülenme

CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan, Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı sebebiyle gençlerle bir araya geldi.

İşte Başkan Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar:

Aramızda ülkemizin 81 vilayetinin yanı sıra KKTC’den gelen gençlerimiz bulunuyor. Sizlerin nezdinde milletimizin her bir ferdinin 19 mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919'da Samsun’a çıkışıyla yakılan istiklal meÅŸalesi dalga dalga tüm Anadolu’yu sarmış, Cumhuriyet’in kuruluÅŸuyla nihai hedefine ulaÅŸmıştır. Samsun’a 102 yıl önce ayak basan öncü kadronun Ankara’daki Büyük Millet Meclisi’ne kadar uzanan kutlu yürüyüÅŸünde verilen her mesaj, ya istiklal ya ölüm kararlılığının ifadesidir.

Böylesine önemli bir sembolün gençlerimize emanet edilmesi, büyük ve güçlü Türkiye’nin inÅŸasını sizlerle birlikte yürütme kararımızın isabetini gösteriyor. Bin yıldır her karış toprağını alın terimizle, gerektiÄŸinde kanımızla sulayarak vatanımız haline getirdiÄŸimiz bu topraklardaki mücadelemizin devam edeceÄŸi anlaşılıyor. Bundan bir asır önce sınırlar Balkanlardan Kafkaslara ve Kuzey Afrika’ya kadar uzanan Osmanlı’yı yıkmakla yetinmeyenlerin Anadolu’yu da milletimize mezar etme hevesini kursaklarında bırakmıştık.

Cumhuriyetimizin kuruluÅŸunun ardından da ülkemizin bütünlüÄŸüne, milletimizin birliÄŸine, kardeÅŸliÄŸimize, geleceÄŸimize yönelik saldırılar çeÅŸitli kisveler altında hep sürmüÅŸtür. Ülkemize yönelik tehditler kimi zaman milletimizi medeniyetinden, tarihinden, kültüründen, deÄŸerlerinden koparma gayretleri, kimi zaman terör örgütleri eliyle doÄŸrudan varlığımıza saldırılar ÅŸeklinde ortaya çıkmıştır. Demokraside ve ekonomide geri kalmışlığı bize dayatanlar bu uÄŸurda vesayetten darbelere, köken ve mezhep gerilimlerinden provokasyonlara kadar her yolu ve yöntemi denemiÅŸlerdir.

Türkiye’nin baÅŸlattığı her demokrasi ve kalkınma hamlesinin önünü kesenler, bilerek veya bilmeyerek bu sinsi oyuna hizmet etmiÅŸlerdir. Hamdolsun 19 yıldır saÄŸladığımız istikrar ve güven iklimi sayesinde ülkemiz her alanda kendi gerçek potansiyelini hayata geçirme imkanına kavuÅŸmuÅŸtur. Bölgesinin ve dünyanın yükselen yıldızı olarak, kabul ederler veya etmezler, kabul edilen Türkiye, halen içinden geçmekte olduÄŸu kritik süreci baÅŸarıyla tamamladığında inÅŸallah 21. Yüzyılın lider ülkesi olarak küresel sistemde hak ettiÄŸi yeri alacaktır. Bir asır önce KurtuluÅŸ Savaşı’mızı vermemiz ve yeni devletimizi kurmamız nasıl kolay olmadıysa, yürüttüÄŸümüz bu tarihi mücadeleyi zafere ulaÅŸtırmamız da elbette kolay olmayacaktır.

Milletimiz Anadolu’da özgürlük mücadelesi verirken aynı günlerde birileri de ülkeyi yabancı güçlere teslim etme hesabı yapıyordu. Bugün de sınırlarımızı terör koridoruyla kuÅŸatmak, ekonomimizi sinsi tuzaklarla çökertmek, kirli yöntemlerle milli iradenin arkasından dolaÅŸma hesabı yapanlar da bulunuyor.

Dün nasıl silahını bize doÄŸrultan düÅŸmanlarla birlikte içimizdeki gaflet ve dalalet ehline raÄŸmen mücadelemizi baÅŸarıya ulaÅŸtırmışsak bugün de aynı azme ve kararlılığa hep birlikte sahibiz. 19 Mayıs'ı iÅŸte bu güçlü duruÅŸun sembollerinden biri olarak görüyoruz. Salgın ÅŸartları sebebiyle diÄŸer pek çok önemli günümüz gibi 19 Mayıs’ı da arzu ettiÄŸimiz coÅŸkuyla geçirememenin üzüntüsü içindeyiz. Buna raÄŸmen mevcut ÅŸartlar çerçevesinde, 19 Mayıs heyecanını yaÅŸamak için her türlü gayreti göstermekten geri durmayacağız.

Ä°nÅŸallah bu akÅŸam saat tam 19.19'da, Türkiye’nin her yerinde vatandaÅŸlarımızla birlikte balkonlarımıza, kapı önlerine çıkıp yürekten gelen bir sesle Ä°stiklal Marşımızı okuyacağız.

Ülkemize yönelik tehditler kimi zaman milletimizi deÄŸerlerinden koparma gayretleri kimi zaman terör örgütleri eliyle varlığımıza saldırı olarak ortaya çıkmıştır. Türkiye'nin baÅŸlattığı her demokrasi hamlesinin önünü kesenler bilerek ya da bilmeyerek sinsi oyuna hizmet etmiÅŸlerdir. Son 19 yılda saÄŸladığımız güven iklimi sayesinde ülkemiz her alanda kendi gerçek potansiyelini hayata geçirme imkanına kavuÅŸmuÅŸtur. Türkiye halen içinde geçmekte olduÄŸu süreci baÅŸarıyla tamamlandığında 21. yüzyılda küresel sistemde hak ettiÄŸi yer, alacaktır.

Bu tarihi mücadeleyi zafere ulaÅŸtırmamız da elbette kolay olmayacaktır. Bugün de sınırlarımızı terör koridoru ile kuÅŸatma, ekonomimizi sinsi tuzaklarla çökertme hesabı yapanları bulunuyor.

Herkesin gözü önünde, çoÄŸu çocuk ve kadın yüzlerce masum insan teknolojinin son ürünü ağır silahlarla öldürülüyor. Bize 'ErdoÄŸan bu ÅŸekilde konuÅŸmamalı' diyorlar. Ne yapmalı, alkış mı tutmalı? Biz zulmü gördüÄŸümüz yerde en yüksek eda ile haykıracağız.

EÄŸer bugün Kudüs'te yaÅŸanalara sessiz kalırsak sıranın diÄŸer mukaddes ÅŸehirlerimize de geleceÄŸini biliyoruz.

Bugün TRT'nin yeni bir kanalını açıyoruz.

TRT Spor 2 test yayınlarını tamamladı. TRT Spor Yıldız adıyla yayın hayatına başlıyor.

TRT Spor Yıldız'ın logo tanıtımı yapıldı. 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI