YÖK YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN HAREKETE GEÇTİ

YÖK YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN HAREKETE GEÇTİ


  • 19 Mayıs 2021 ÇarÅŸamba
817 görüntülenme

YükseköÄŸretim Kurulu (YÖK), SaÄŸlık Bakanlığına yazı gönderdi. YÖK gönderdiÄŸi yazı ile üniversitelerde yüz yüze eÄŸitimin baÅŸlatılabilmesi için yükseköÄŸretim kurumlarındaki "akademik ve idari kadrolardaki personel" ile "örgün öÄŸretimde okuyan öÄŸrencilerin" 2021 Eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanmasını istedi.

YükseköÄŸretim Kurulundan, SaÄŸlık Bakanlığına gönderilen yazıda, bütün dünya ülkeleri ile birlikte Türkiye'nin de yeni tip koronavirüs (Covid-19) küresel salgını ile bir yılı aÅŸkın süredir mücadele ettiÄŸi ifade edildi.

SaÄŸlık sisteminin güçlü alt yapısı, baÅŸta SaÄŸlık Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumların ve saÄŸlık çalışanlarının fedakârca gayretleri ve etkin yönetiÅŸim sayesinde küresel salgın ile mücadelede ülkenin baÅŸarılı olduÄŸunun görüldüÄŸü vurgulanan yazıda, bununla birlikte topyekün normalleÅŸme sürecine geçilmesinin ancak aşılanmanın yaygınlaÅŸmasıyla mümkün olacağı belirtildi.

YÖK'ün yazısı:

"Bu baÄŸlamda ülkenin kalkınma hedeflerine ulaÅŸmasında önemli bir yeri olan yükseköÄŸretim sistemimizde eÄŸitim ve öÄŸretim faaliyetlerinin bütünüyle normalleÅŸmeye geçilerek sürdürülmesi, yükseköÄŸretim kurumlarımızda yüz yüze verilen örgün eÄŸitim ve öÄŸretim faaliyetlerinin 2021-2022 eÄŸitim döneminde baÅŸlatılabilmesi ve saÄŸlıklı bir ÅŸekilde yürütülebilmesini temin için yükseköÄŸretim kurumlarında görev yapan akademik ve idari personel ile örgün eÄŸitimde okuyan öÄŸrencilerimizin de öncelikli aşılama programına dahil edilmesi önem taşımaktadır. Aksi takdirde özellikle baÅŸta saÄŸlık olmak üzere uygulamalı eÄŸitim alanlarından mezun olacakların meslek icralarında telafisi mümkün olmayan sonuçlar üretmesi kuvvetle muhtemeldir.

Buna göre, yükseköÄŸretim kurumlarındaki akademik ve idari kadrolardaki personeli ile örgün öÄŸretimde okuyan öÄŸrencilerimizin 2021 Eylül ayına kadar aşılanmalarının tamamlanması hususunda gereÄŸini önemle arz ederim."​

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI