İÇİŞLERİ BAKANIĞI'NDAN YENİ İLAN

İÇİŞLERİ BAKANIĞI'NDAN YENİ İLAN


  • 18 Mayıs 2021 Salı
321 görüntülenme

Ä°çiÅŸleri Bakanlığınca Mülki Ä°dare AmirliÄŸi Hizmetleri Sınıfı'na 110 kaymakam adayı alınacak.Ä°çiÅŸleri Bakanlığı, 110 kaymakam adayı alımı için ilana çıktı. 10 Temmuz'da Ankara'da uygulanacak sınav için baÅŸvuruların 26 Mayıs ile 2 Haziran 2021 tarihlerinde alınacağı açıklandı.

Resmi Gazete'de yayınlanan ilana göre, sınava girecek adaylarda, yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliÄŸi YükseköÄŸretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az 4 yıllık lisans eÄŸitimi veren fakültelerinin uluslararası iliÅŸkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, iÅŸletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla iliÅŸkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde 80'ine sahip olan diÄŸer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olma ÅŸartı aranacak.

Sınava Başvuru Şartları

Yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliÄŸi YükseköÄŸretim Kurulu tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eÄŸitimi veren fakültelerinin uluslararası iliÅŸkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, iÅŸletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla iliÅŸkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde seksenine sahip olan diÄŸer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmak veya;

 Üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eÄŸitimi yapmış ve uluslararası iliÅŸkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eÄŸitim yapmış olmak.

Yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olmayan kaymakam aday adayları; mezun oldukları bölümlerin müfredatının bahse konu bölümlerin müfredatının yüzde seksenine sahip olduÄŸuna iliÅŸkin YükseköÄŸretim Kurulundan alacakları eÅŸdeÄŸerlik belgesini, lisansüstü eÄŸitim yapan kaymakam aday adayları ise noter onaylı diploma suretlerini ya da mezun olduklarını gösterir resmi belgeleri mülakat sınavı için evrak teslimi esnasında diÄŸer evraklarla birlikte Ä°çiÅŸleri Bakanlığına ibraz etmek zorundadırlar.

1700 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu’nun 2 ve 2/A, 657 sayılı DMK’nın 48/A, 1 Sayılı CumhurbaÅŸkanlığı TeÅŸkilatı Hakkında CumhurbaÅŸkanlığı Kararnamesi’nin 274/A ve Kaymakam Adayları YönetmeliÄŸi’nin 5. maddelerinde yer alan ÅŸartlara haiz olmak.

 01 Ocak 2021 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak (01.01.1986 ve daha sonraki tarihlerde doÄŸanlar). ï‚· Askerlikle iliÅŸiÄŸi bulunmamak; askerlik hizmetini yapmış, erteletmiÅŸ veya yedek sınıfa geçirilmiÅŸ olmak.

Sınavın Tarihi ve Süresi

 Sınav, 10 Temmuz 2021 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınav, saat 10.15’te baÅŸlayacaktır. Adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaklardır.

Sınavda sorulacak soru sayısı ve cevaplama süresi; 100 soru için 150 dakika (2,5 saat) olacaktır. Sınavın Ä°lanı ve BaÅŸvuruların Alınması

 Adaylar baÅŸvurularını, 26 Mayıs-02 Haziran 2021 tarihleri arasında bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday ÅŸifreleriyle) veya mobil uygulamalarından veya diledikleri bir baÅŸvuru merkezinden yapacaklar ve sınav ücretini yatırarak baÅŸvurularını tamamlayacaklardır. Geç baÅŸvuru günü 10 Haziran 2021’dir.

BaÅŸvuru Kılavuzu Ä°çin TIKLAYINIZ

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI