ÖĞRETMENLER NERDESİNİZ? OKULLAR AÇILSIN DİYE SES ÇIKARDIĞINIZI DUYAMADIK

ÖĞRETMENLER NERDESİNİZ? OKULLAR AÇILSIN DİYE SES ÇIKARDIĞINIZI DUYAMADIK


  • 17 Mayıs 2021 Pazartesi
313 görüntülenme

Nagehan Alçı kademelinormalleÅŸme dönemini deÄŸerlendirdi. EÄŸitimin haziran ayına kadar uzaktan devam edeceÄŸini söyleyen Alçı, "Gözümüz aydın! Çocuklar yine eÄŸitimden uzak. Yeniden AVM’lere kavuÅŸtuk, sokaklar yine hınca hınç dolacak. Ama çocuklarımız evde olacak. Okullar tabii ki kapalı. Her yer açılsa da okullar sımsıkı kapalı tutulmalı bu ülkede. Ne de olsa en kolay lokma çocuklar. E alıştılar da evde boÅŸ boÅŸ oturmaya. Otursunlar. Zihinsel ve bedensel olarak çürüme pahasına otursunlar evlerinde" dedi.

Alçı, artık yazacak bir ÅŸey bulamadığını belirterek "Açık söyleyeyim, pek umudum kalmadı. Bırakın bu seneyi, eylülden bile endiÅŸeliyim. Pandemi dönemi çok acı bir ÅŸekilde gösterdi ki eÄŸitim asla öncelik deÄŸil bu ülkede" ifadesini kullandı. "1 Haziran’da açılacağını da sanmayın okulların. SaÄŸlık Bakanlığı günlük maksimum 5000 vaka sayısını ÅŸart koÅŸuyor okulları açmak için" bilgisini veren Alçı, ÅŸöyle devam etti:

"Her yer kapalıyken ve sokaÄŸa çıkma kısıtı varken vakalar ancak 11 bine düÅŸebildi. Åžimdi ise yeniden sokak serbest, AVM’ler, maÄŸazalar açık. Bu ÅŸartlarda vaka sayısı 5000’e inebilir mi? Bu mümkün mü? Tabii ki hayır! Ä°ÅŸin acı tarafı okulları açmak konusunda kamuoyu bile olmaması.

'Ben devamlı yazıyorum 'ÖÄŸretmenlerin aşıları nerede?' diye ama hani sizden destek?'

Hiç boÅŸuna 'ÖÄŸretmenler uzaktan eÄŸitim istemiyor, okullarına kavuÅŸmak istiyorlar' demesinler. Ä°steyen insan ses çıkarır. Hani neredesiniz öÄŸretmenler? Okullar açılsın diye ses çıkardığınızı duyamadık bugüne kadar. Onun yerine açılan sınıfları okutanlar 'Bu haksızlık' diye feryat ediyorlar. Aşı için feryat ettiÄŸinizi de görmedik. Aşı olmadan okul açılmasın diyorsunuz ama aşıya ulaÅŸmak için etkili bir kampanya neden yapmıyorsunuz?

Ben devamlı yazıyorum öÄŸretmenlerin aşıları nerede diye ama hani sizden destek? Maalesef siyasetçisiyle, eÄŸitmeniyle, eÄŸitim sendikasıyla okulların açılmaması için adeta bir milli mutabakat var. Bir ayrık otu ben ve benim gibi üç-beÅŸ kiÅŸi. Ne diyeyim. Kısacası bu seneyi okulsuz kapatıyor bu ülke. Ve bu bir sorun bile deÄŸil çoÄŸunluk için. Okula gitmek yasak ama anne-baba ile AVM gezmek serbest. Ä°yi gezmeler."

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI