BAKAN SELÇUK: SİZLERE İHTİYACIMIZ VAR

BAKAN SELÇUK: SİZLERE İHTİYACIMIZ VAR


  • 15 Mayıs 2021 Cumartesi
389 görüntülenme

Millî EÄŸitim Bakanı Ziya Selçuk, "Emekli ÖÄŸretmenler ile BayramlaÅŸma" programında emekli öÄŸretmenlerle çevrim içi ortamda bir araya geldi.
Bakan Selçuk, "Emekli ÖÄŸretmenler ile BayramlaÅŸma" programında emekli olmanın hayatın kıyısına çekilmek demek olmadığını belirterek "ÖÄŸretmenlik 'Emekli oldum, kenara çekildim.' denilecek bir meslek de deÄŸil. ÖÄŸretmenlik artık bir meslek olmaktan öte, sizin kiÅŸiliÄŸinizin bir parçası." dedi.

 

Selçuk, bu süreçte emekli öÄŸretmenlerin evlerinde çok daha fazla vakit geçirmek zorunda kaldığını, bunların ömrünü mesleÄŸine adamış, hayatını yüzlerce belki de binlerce çocuÄŸun geliÅŸimine vermiÅŸ ve mütevazı sayılabilecek maddi olanaklarla iÅŸine odaklanmış kiÅŸiler olduÄŸunu ifade etti.

 

Selçuk, programda yaptığı konuÅŸmaya ÅŸöyle devam etti:

"Aslında birinin öÄŸretmeni olmak, o kiÅŸi yaÅŸadıkça onda bıraktığınız izle, hep var olmak demektir. Çünkü onlar sizden öÄŸrendikleriyle bu hayat yolculuÄŸunu yaşıyorlar. Sanatçılar gibi, düÅŸünürler gibi siz öÄŸretmenlerimiz de meÅŸhur olmadan binlerce kiÅŸinin zihninde, yüreÄŸinde, bazen bir sözünüzle, tutumunuzla ve duruÅŸunuzla elbette yaşıyorsunuz. Böyle güzel bir sorumluluÄŸu yerine getirmiÅŸ olmak, nesillerin ÅŸekil almasına imza atmış olmak, bu kadar çok insanın içinde birlikte yaşıyor olmak aslında baÅŸlı başına bir onur vesilesi."

 

EmekliliÄŸin belki de birçok emekli öÄŸretmen için sakin bir limanda dinlenmek ve yılların yorgunluÄŸunu atmak anlamına geldiÄŸini aktaran Selçuk, "Ancak emekli olmak hiçbir zaman hayatın kıyısına çekilmek demek deÄŸildir. Bunu benden daha iyi biliyorsunuz. ÖÄŸretmenlik 'Emekli oldum, kenara çekildim.' denilecek bir meslek de deÄŸil. ÖÄŸretmenlik artık bir meslek olmaktan öte, sizin kiÅŸiliÄŸinizin bir parçası." ifadesini kullandı.

 

"ÖÄŸretmenlerin tecrübeleri çok önemli ve gençler için her zaman bir ışık"

Selçuk, emekli öÄŸretmenlerin tecrübelerinin çok önemli ve gençler için her zaman bir ışık olduÄŸuna dikkati çekerek ÅŸunları söyledi: "Gençleri bu hayat bilginizden mahrum etmemenizi özellikle istirham ediyorum. Onları anlamak bazen de oldukları gibi kabul etmek ve yol göstermek için de gayret ediyorsunuz, eminim. Belki de anlaşılmamak sizleri üzüyordur. Ancak birçok ÅŸeyi kavramak için asıl lazım olan sadece zaman, biliyorsunuz. Zaman birçok ÅŸeyin ilacı. Onları bu zamana henüz sahip olmadıkları için hoÅŸ görmeniz, sabırlı olmanız en iyi yol gibi görünüyor. Yine sizin ÅŸefkatinizin, sabrınızın, merhametinizin devreye girmesi her zamanki gibi lazım. Elbette sizler, yılların öÄŸretmenleri bunu bizlerden çok iyi biliyorsunuz, bu konuda uzmansınız.

 

 Malumunuz öÄŸretmenlik en az öÄŸretmek kadar öÄŸreniyor olmak da aynı zamanda. Lütfen yeni insanlar tanıma, yeni ÅŸeyler görme coÅŸkusunu asla kaybetmeyin ve her zaman yeni ÅŸeyler öÄŸrenmenin peÅŸinde olmaya devam edin. Tecrübenizle hayata sunacağınız katkı ÅŸimdi daha da kıymetli. Ä°mkânlar elverdiÄŸince üretmeye, öÄŸretmeye ve öÄŸrenmeye devam etmenizi gönülden diliyorum. Salgının son bulduÄŸu bayramlarda sevdiklerimizle beraber geçireceÄŸimiz nice bayramlar temenni ediyorum. Bayramınız kutlu olsun, bu mesafelerin son bulduÄŸu mutlu bayramlar diliyorum."

 

Ziya ÖÄŸretmen ile duygu ve düÅŸüncelerini paylaÅŸan emekli öÄŸretmenler, programda ÅŸiir okuyup türküler söyledi.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI