KABÄ°NE NE ZAMAN TOPLANACAK? NORMALLEÅžME PLANLARI NELER?

KABÄ°NE NE ZAMAN TOPLANACAK? NORMALLEÅžME PLANLARI NELER?


  • 14 Mayıs 2021 Cuma
1251 görüntülenme

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın "Ä°nÅŸallah salgını kontrol altına almış olarak bayram sonrasında kontrollü bir ÅŸekilde normalleÅŸme adımlarını atıyoruz" açıklamasını yapmış ardından Fahrettin Koca, "Büyük bölümünü evlerimizde geçirdiÄŸimiz bir ayın sonunda kısıtlamaların kademeli olarak kalkacağı günlere ulaşıyoruz" mesajını paylaÅŸmıştı.

Milli EÄŸitim Bakanlığı okullarla ilgili 17 Mayıs sonrası için kararların Pazartesi açıklanacağını söylemiÅŸti. Bu yüzden CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'ın kademeli normalleÅŸme planını açıklamasının beklendiÄŸi Kabine Toplantısı'nın 17 Mayıs pazartesi günü yapılması bekleniyor. CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, kritik toplantının ardından normalleÅŸme planını duyuracak.

NormalleÅŸme için konuÅŸulan ihtimaller ÅŸu ÅŸekilde:

Okulların durumu

Türkiye'nin 17 Mayıs sonrası normalleÅŸme planına göre okullar bu yılı uzaktan eÄŸitim ile tamamlayacak.

Kafe ve restoranlar

Kafeler ve restoranlar saat ve müÅŸteri kotası ile açılacak.

Turizm sektörü

Turizm ile ilgili hazırlıklar da tüm hızı ile devam ediyor. Oteller çok sıkı önlemler alacak. Turizm Bakanlığı, Ä°çiÅŸleri Bakanlığı ve gizli denetçiler ile üç taraflı bir denetim yapılacak.

Anadolu'ya giden vatandaÅŸların dönüÅŸü

Tam kapanma öncesi büyükÅŸehirlerden Anadolu'ya gidenlerin geri dönüÅŸleri de endiÅŸe yaratıyor. Tam kapanma kararının bitmesiyle tekrar büyükÅŸehirlere dönecek kiÅŸiler için önlem alınması gerektiÄŸi belirtiliyor.

Küçük esnaf öncelikli

NormalleÅŸme kapsamında ilk olarak berber, terzi, kuaför gibi küçük iÅŸletmelerin açılabileceÄŸi konuÅŸuluyor. Restoran ve kafelerin de dış alanlarını kullanarak saat ve müÅŸteri kotasıyla açılabileceÄŸi konuÅŸuluyor.

CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan bugün yaptığı açıklamada "Pazartesi normalleÅŸmeye geçiyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI