RAHATLAMA İÇİN VAKA SAYISI BİNİN ALTINA DÜŞMELİ

RAHATLAMA İÇİN VAKA SAYISI BİNİN ALTINA DÜŞMELİ


  • 14 Mayıs 2021 Cuma
466 görüntülenme

Türk Tabipleri BirliÄŸi Ä°kinci BaÅŸkanı Doç. Dr. Ali Ä°hsan Ökten, tam kapanma sonrası konuÅŸulan normalleÅŸme planlarına iliÅŸkin açıklamalar yaptı.

Ökten, "Tam kapanmadan sonra yeni bir normalleÅŸme sürecine girmek için günlük yeni vaka sayılarının binin altına inmesi, ölüm sayılarının tek rakamlı sayılara gerilemesi gerekir. Toplumun yüzde 60-70’ini aşılamadan normalleÅŸme sürecinden bahsedemeyiz" dedi.

"Hizmet sektörünün yüzde 61’i çalıştı. Genel olarak baktığımızda çalışanların sadece yüzde 17’lik kısmı çalışmadı" dedi.

Ä°nsanları eve kapatmaktan yerine kontrollü bir ÅŸekilde açık alanlara çıkarmalıyız

Ä°nsanların bu süre içinde evden iÅŸe gitmelerinin riskli olduÄŸunu belirten Ökten, ÅŸu ifadeleri kullandı:

"Çünkü iÅŸyerlerinde karşılaÅŸtıkları olumsuz ortamdan kaptıkları virüsleri kalabalık ortamlarda yaÅŸadıkları evlere bulaÅŸtıracaklar ve salgının artışına neden olabilecekler. Ayrıca virüs artık biliyoruz ki kapalı ortamlarda çok daha fazla bulaÅŸ etkisi göstermektedir. Biz insanları eve kapatmaktansa aksine kontrollü bir ÅŸekilde açık alanlara çıkarmalıyız."

NormalleÅŸme süreci için ÅŸunları ifade etti:

Yeni bir normalleÅŸme sürecine girmek için günlük yeni vaka sayılarının binin altına inmesi, ölüm sayılarının tek rakamlı sayılara gerilemesi gerekir.

Ayrıca ÅŸu an toplumu aşılama oranımız  düÅŸük. Åžu an iki doz aşı yaptığımız oran yüze 14 civarında. Toplumun yüzde 60-70’ini aşılamadan yani toplumsal koruyuculuÄŸu saÄŸlayamadan normalleÅŸme sürecinden bahsedemeyiz. Bu ÅŸartlar saÄŸlanmadıktan sonra yapılacak her normalleÅŸme bize daha önceki kontrollü normalleÅŸme sürecinden sonra mart ve nisan ayında yaÅŸadığımız salgının tekrar artışa geçtiÄŸi felakete yol açabilir.

'Aşılama hızını artırmalıyız, daha etkili filyasyon yapmalıyız'

Ökten, salgın yönetimi için ise ÅŸu önerileri söyledi:

“Aşılama hızını artırmalıyız, daha etkili filyasyon yapmalıyız.

Okullarda fiziki ÅŸartları düzelterek ve öÄŸretmenleri aşılayarak yüz yüze eÄŸitime geçmeliyiz.

Ekonomik ve sosyal destek paketleri ile iÅŸçi, iÅŸsiz, küçük esnaf, yoksul, dar gelirli kesimin yaÅŸam koÅŸullarını iyileÅŸtirmeliyiz.

Seyahat sınırlamaları uygulamalıyız. Zorunlu üretim dışında üretimi durdurmalıyız.” 

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI