HİÇBİR YERE GİTMEYEN UÇAK BİLETİ ANINDA TÜKENDİ

HİÇBİR YERE GİTMEYEN UÇAK BİLETİ ANINDA TÜKENDİ


  • 13 Mayıs 2021 PerÅŸembe
277 görüntülenme

Avustralyalı havayolu ÅŸirketi Qantas, salgını sebebiyle uçakla seyahat edemeyen Avustralyalılara 'Hiçbir yere gitmeyen uçuÅŸ' imkanı saÄŸladı. Biletlerin rekor sürede satıldığı uçuÅŸta, yolcular, Pasifik Okyanusu üzerinde tur atacak.

Qantas Havayolu, gece yapılacak uçuÅŸta yolcuların Pasifik Okyanusu üzerinde tur atacağını ve ‘Süper Ay Tutulması’ gökyüzü olayının yakından görüleceÄŸini ifade etti.

Havayolu yetkilileri, biletlerin 2.5 dakikada tükendiÄŸini açıkladı.

Süper ay uçuÅŸu olarak adlandırılan uçuÅŸ için bilet fiyatları 386 ile 1499  Dolar arasında satışa sunuldu.

Hava yolu ÅŸirketi, basın açıklamasında, 'Pasifik Okyanusu üzerindeki en uygun uçuÅŸ yolunu' tasarlamak için astronom Dr. Vanessa Moss ile birlikte çalıştığını ifade etti.

Dr. Moss, NASA'nın ‘süper ay’ olarak adlandırdığı 26 Mayıs Ay Tutulması olayıyla ilgili bilgilerle yolcuları eÄŸlendirmek için uçuÅŸta bulunacak.

NASA, 26 Mayıs’taki süper ayın, Dünya'ya en yakın yörünge konumuna yakın olmasından kaynaklandığını, bu durumun onu insan gözüne daha büyük ve daha parlak hale getirdiÄŸini açıkladı.

2021'deki tek tam ay tutulması Avustralya, Yeni Zelanda, bazı Pasifik bölgeleri ve ABD'nin batı kıyılarından gözlemlenebilecek.

Süper ay uçuÅŸu 3 saat sürecek ve ay Tutulması için bulutların üzerinde gezinmeden önce Sydney’den ayrılıp daha sonra kalktığı yere geri dönecek. Salgın kurallarına dikkaat edilecek. Yolcular maske takacak ve uçakta sosyal mesafe kısıtlamaları olacak.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI