Ä°LKOKUL VE ORTAOKULLARDA SINAVLAR NASIL YAPILACAK?

Ä°LKOKUL VE ORTAOKULLARDA SINAVLAR NASIL YAPILACAK?


  • 13 Mayıs 2021 PerÅŸembe
2360 görüntülenme

Milli EÄŸitim Bakanlığı'nın lise sınavlarıyla ilgili açıklama yapmasının ardından ilkokul ve ortaokullarda sınavların nasıl olacağı merak edilmeye baÅŸlandı. MEB konuyla ilgili resmi yazısını henüz yayımlamadı ancak beklenen kararlar ÅŸu ÅŸekilde:

Ä°lkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5.sınıflarında sınavlar yapılmayacak. 6,7,8. sınıflarda ise her dersten bir sınav yapılması gerekiyor.

Ä°LKOKUL VE ORTAOKULLARDA SINAVLAR NASIL YAPILACAK?

5.sınıflarda

Ä°lkokul, ortaokul ve imamhatip ortaokullarının 5.sınıflarında sınavlar yapılmayacak. Dönem ortalaması sadece ders etkinliklerine katılım ve varsa proje puanlarının ortalaması ile hesaplanacak. Veli isterse yapılan sınav notunu dönem puan ortalamasında kullanabiliecek.

Ortaokul ve imamhatip ortaokullarının 6. 7. ve 8. sınıflarında

17 Mayıs itibariyle her dersten sadece bir sınav yüz yüze yapılacak. Bugüne kadar yapılmış sınav var ise o geçerli olacak yeni sınav yapılmayacak. 

Veli isterse önceden yapılmış olan sınav puanlarını yükseltmek için yeni bir sınava girebilecek.  ÖÄŸrenciler 2020-2021 eÄŸitim öÄŸretim yılı 2. dönem yapılacak olan sınavlarda 26 Mart 2021 tarihine kadar olan konulardan sorumlu olacak.

0 Yorum:

Mesajınız

İşaretli alanları doldurunuz *

Ä°lgili Haberler

  • EÄŸitim
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
2.DÖNEM ARA TATİL OLACAK MI?
  • Son Dakika
  • 10 Mart 2021 ÇarÅŸamba
ÖĞRETMENLERDEN 81 İLDE BASIN AÇIKLAMASI